ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς» των εργαζόμενων
στη Novartis Hellas σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
(02/06/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

300 εργαζόμενοι καλλώπισαν με φυτά κεντρικές πλατείες του Δήμου Μεταμόρφωσης, ενώ άλλοι 80 καθάρισαν την ακτογραμμή στο Δήμο Πυλαίας.

Αθήνα, 20 Μαΐου 2008 -
Πάνω από 380 εργαζόμενοι της Novartis Hellas σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσέφεραν εθελοντική εργασία, χθες, Δευτέρα 19 Μαΐου, στους Δήμους Μεταμόρφωσης και Πυλαίας αντίστοιχα. Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της «Ημέρας Εθελοντικής Προσφοράς» της Novartis, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε άνοιξη στην επέτειο της ίδρυσης της εταιρείας.

Όπως κάθε χρόνο, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην κοινωνία.  Φέτος, στην Αθήνα, η Novartis επέλεξε να εστιάσει την προσφορά της στον Δήμο που εδρεύει, τον φιλόξενο και δυναμικά αναπτυσσόμενο Δήμο Μεταμόρφωσης, καλλωπίζοντας 6 κεντρικές πλατείες του Δήμου. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους υπεύθυνους των Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίοι αγκάλιασαν την ιδέα και διευκόλυναν τη διοργάνωση, οι 300 εργαζόμενοι της Novartis εφοδιασμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό, φύτευσαν εποχικά φυτά στις πλατείες του Δήμου προσφέροντας χρώμα και πνοή άνοιξης σε κατοίκους και επισκέπτες. Παράλληλα, οι 80 εργαζόμενοι της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη καθάρισαν ακτογραμμή μήκους 1 χλμ., που ανήκει στο Δήμο Πυλαίας, σε μια προσπάθεια συνέχισης της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής.  Σε άψογη συνεργασία με το Δήμο και τη  Διεύθυνση Περιβάλλοντος, οι εργαζόμενοι απομάκρυναν απορρίμματα και άχρηστα αντικείμενα που υπήρχαν εκεί. «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μια από της βασικές προτεραιότητες της εταιρείας μας και είναι δέσμευσή μας να εφαρμόζουμε προγράμματα κοινωνικής προσφοράς.  Φέτος, στην καθιερωμένη πλέον 'Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς', επιλέξαμε να εστιάσουμε την προσφορά μας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών δείχνοντας περιβαλλοντική  ευαισθησία,» δήλωσε ο κ. Αντώνης Σαρλικιώτης, Πρόεδρος της  Novartis Hellas.

Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς της Novartis
Για τη Novartis, η αντίληψη της προσφοράς προς τον άνθρωπο διαχέεται στο σύνολο των εργαζομένων της.  Εδώ και δώδεκα χρόνια, κάθε άνοιξη, η Novartis αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία, καθιερώνοντας την ημέρα αυτή ως «Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς» όλων των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο.  Την ημέρα αυτή οι εργαζόμενοι βρίσκονται κοντά σε ηλικιωμένους, παιδιά, και άλλους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μιας ζεστής αγκαλιάς, ενός γλυκού χαμόγελου. Όπως σε όλο τον κόσμο, έτσι και στη Novartis Hellas οι εργαζόμενοι συμμετέχουν κάθε χρόνο με πολύ συγκινητικές πρωτοβουλίες: αγκάλιασαν τα παιδιά στα «Παιδικά Χωριά SOS» και στο «Χαμόγελου του Παιδιού», βρέθηκαν κοντά στους ηλικιωμένους στο Γηροκομείο Αθηνών, δεντροφύτευσαν μια καμένη πλαγιά του Διονύσου στην Πεντέλη, έβαψαν τα κιγκλιδώματα του Εθνικού Κήπου.

Η Novartis
Η Novartis AG στο χώρο της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά σε αναπτυσσόμενους τομείς της Υγείας, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα,
εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη-συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2007, επενδύθηκαν περίπου 6,4 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Aνάπτυξης.  Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 98.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: http://www.novartis.com
Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη-συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής, ενώ λειτουργούν γραφεία στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και την Καβάλα, όπου συνολικά απασχολούνται 470 εργαζόμενοι.