ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7 ΜΑΪΟΥ 2008 - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ nutri4life
(02/06/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Η nutrimed καινοτομεί για ακόμη μια φορά, δημιουργώντας την ολοκληρωμένη σειρά σεμιναρίων nutri4life. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στις 10 Μαΐου (10:00 - 14:00) και στις 7 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο Ledra Marriott και στόχο έχουν να κάνουν τη σωστή διατροφή πράξη. Ο Διαιτολόγος Τάσος Παπαλαζάρου, οι σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Στέλιος Παρλιάρος καθώς και η Εκπαιδευτική Ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου απαρτίζουν τους ομιλητές των σεμιναρίων nutri4life.
H nutrimed δημιουργήθηκε το 1996 από τον Τάσο Παπαλαζάρου και μία ομάδα καταξιωμένων διαιτολόγων, με σκοπό να ικανοποιήσει την ανάγκη ανάπτυξης μίας νέας προσέγγισης τόσο στην διαιτητική θεραπευτική, όσο και στην ανάπτυξη διαιτολογικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους. Η σύγχρονη διαιτολογία υποδεικνύει ότι η επιτυχία στο αδυνάτισμα δεν ορίζεται απλά ως η απώλεια βάρους, αλλά κυρίως ως η διατήρησή του. Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι ο παραπάνω στόχος επιτυγχάνεται μόνο εάν αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε απέναντι στο φαγητό. Κατά συνέπεια, για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα οφείλουμε να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την έννοια της καθημερινής μας διατροφής. Τα σεμινάρια nutri4life στοχεύουν στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην υγιεινή διατροφή, στην αποσύνδεση του φαγητού από το συναίσθημα καθώς και στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.
Τα σεμινάρια nutri4life απαρτίζονται από τέσσερις ενότητες: διαιτητικά γλυκά, διαιτητικά φαγητά, ψυχολογική υποστήριξη και αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα είναι αυστηρά 80 άτομα, θα δημιουργήσουν 4 ομάδες των 20 ατόμων οι οποίες θα παρακολουθήσουν διαδοχικά και τις 4 ενότητες.
Ο γνωστός σεφ Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί διαιτητικά γλυκά μαθαίνοντας τους συμμετέχοντες πώς να διατηρήσουν το δικαίωμα στη γευστική απόλαυση. H καταξιωμένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μαγειρεύει διαιτητικά φαγητά και υπενθυμίζει στους συμμετέχοντες ότι η «τέχνη» στο μαγείρεμα είναι να φτιάχνεις νόστιμα φαγητά χωρίς περιττές θερμίδες.
Η Εκπαιδευτική Ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου αναλύει τρόπους αποδέσμευσης του φαγητού από το συναίσθημα και ο Διαιτολόγος Τάσος Παπαλαζάρου αποκαλύπτει μυστικά για το πώς μπορούμε να πετύχουμε ουσιαστική τροποποίηση στη διατροφική μας συμπεριφορά.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια, παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα γιατί ο αριθμός των θέσεων είναι πολύ περιορισμένος.