ΗΜΕΡΙΔΑ της Μ.Κ.Ο. «ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΪΟΥ, 10:00 - 14:00
ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(02/06/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Το Σάββατο 24 Μαΐου, στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου) ημερίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου».
Η Οργάνωση δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1997 από μια 25μελή ομάδα εθελοντών, με στόχο την προσφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 600 μέλη.
Στα έντεκα χρόνια λειτουργίας της, η Οργάνωση έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό αποστολών, στα Βαλκάνια, σε χώρες της Αφρικής, στην Ινδονησία και πολύ πρόσφατα στη δοκιμαζόμενη Μιανμάρ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» μαζί με το ελληνικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού είναι οι δυο πρώτες ελληνικές οργανώσεις που συγκέντρωσαν και απέστειλαν φαρμακευτικό υλικό στη Μιανμάρ, σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Για τον ερχόμενο Ιούνιο προγραμματίζεται μια ακόμη αποστολή στη μαύρη ήπειρο, με κυριότερους σταθμούς τη Ζάμπια και την Τανζανία.
Επίσης τον Οκτώβριο του 2008 μέλη της οργάνωσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών θα μεταβούν για εμβολιασμούς στη Μπουργκίνα Φάσο.
Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το ιστορικό της οργάνωσης, για τα αποτελέσματα των αποστολών, για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές φαρμακοποιοί και για τις προοπτικές συνεργασιών στη Βόρεια Ελλάδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.