Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα "Ticket for Life" των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (02/06/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια ανεύρεσης πόρων μέσω του προγράμματος "Ticket for Life" που πραγματοποιήθηκε από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα με την υποστήριξη της Accor Services. Στόχος του προγράμματος, που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2006, με κεντρικό μήνυμα «μοιραστείτε το γεύμα σας με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», ήταν η υποστήριξη της δράσης της Οργάνωσης σε πληθυσμούς που χρειάζονται βοήθεια.
Στις εταιρίες που πήραν μέρος στο κοινωνικό αυτό πρόγραμμα τοποθετήθηκε ειδικό κουτί προσκαλώντας τους χρήστες των Ticket Restaurant να κάνουν τη δωρεά τους. Η αρχική διάρκεια της καμπάνιας ήταν για έξι μήνες αλλά μετά τη θερμή αποδοχή της συγκεκριμένης συνεργασίας από όλες τις εταιρίες που έλαβαν μέρος, η διάρκεια έλαβε παράταση μέχρι το τέλος του 2007. Με αυτό τον τρόπο είχαν την ευκαιρία και άλλες εταιρίες να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα και να προσφέρουν τη δική τους υποστήριξη για τη συνέχιση του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στις επείγουσες κρίσεις, αλλά και εκεί όπου οι υγειονομικές δομές είναι ανύπαρκτες ή έχουν καταρρεύσει, με στόχο πάντα να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Μέσα από το πρόγραμμα "ticket for life", οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατάφεραν να καλύψουν το κόστος για τη συνολική διάρκεια θεραπείας 271 υποσιτισμένων παιδιών στο Νίγηρα, καθώς και του εμβολιασμού τους κατά της ιλαράς, σώζοντάς τα από σίγουρο θάνατο, σε μία χώρα όπου καθημερινά περισσότερα παιδιά πεθαίνουν από υποσιτισμό απ' ότι από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια».
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση που προσφέρει ιατρική βοήθεια σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο χωρίς καμία πολιτική, θρησκευτική ή ιδεολογική διάκριση. Μέχρι σήμερα, πάνω από 450 έλληνες εθελοντές έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα σε περισσότερες από 50 χώρες του πλανήτη. Η ελληνική κοινωνία έχει αγκαλιάσει θερμά το έργο τους με 130.000 ιδιώτες και πλήθος εταιριών να έχουν ενισχύσει οικονομικά και ηθικά τις δράσεις της.
Η Accor Services, μέλος του Ομίλου ACCOR, δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής Υπηρεσιών προς εταιρείες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Στις υπηρεσίες που αναπτύσσει και χειρίζεται συγκαταλέγονται οι διατακτικές γεύματος Ticket Restaurant, οι δωροεπιταγές Ticket Compliments, τα Ticket Childcare, τα προγράμματα Accentiv' κ.ά. τα οποία χρησιμοποιούν 23.000.000 εργαζόμενοι σε 35 χώρες.