ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
(29/05/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - στα πλαίσια της καμπάνιας "HELP - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο", διοργανώνει ένα διαγωνισμό σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Νεανικό Μανιφέστο για να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και δραστηριοποίηση των νέων στην κίνηση για την ποινικοποίηση του καπνίσματος. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους τους νεαρούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ανεξαρτήτως εθνικότητας), ηλικίας από 15 έως 35 ετών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΑΣ
Οι νέοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα video, μια φωτογραφία ή ένα κόμικ που να υποστηρίζει τη θετική πλευρά της ζωής χωρίς τσιγάρο.
Η δραστηριοποίηση και συμμετοχή των νέων σε ζητήματα που αφορούν στην υγεία και την ευεξία τους πρέπει εδώ να υπογραμμιστεί.

4 κατηγορίες
Κάθε συμμετοχή πρέπει να εστιάζει στην προστασία από το κάπνισμα και στους νέους.
4 κατηγορίες υλικών μπορούν να συμμετέχουν
- ταινίες μικρού μήκους
- candid cameras
- φωτογραφίες
- Comics

Πείτε μας μια θετική ιστορία
Τα μηνύματα που πρέπει να περνούν οφείλουν να είναι θετικά (όχι να προάγουν φόβο ή απειλή) και οι εικόνες να εστιάζονται σε νέους ανθρώπους.
Το εικαστικό πρέπει να περνά το μήνυμα πέρα από γλωσσολογικούς και πολιτιστικούς περιορισμούς, να "μιλά στη γλώσσα όλων των χωρών", εφόσον πρόκειται για πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Η επιτροπή
Η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Νεανικού Μανιφέστο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της καμπάνιας HELP.

Υποβολές υλικού
Ο διαγωνισμός ξεκινά 15 Απριλίου και κλείνει στις 30 Ιουνίου. Το υλικό πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά στην παρακάτω διεύθυνση
:

European Youth Forum Secretariat
Rue Joseph II, 120 - 1000 Brussels
To the attention of Veronica Scognamiglio, Project Officer

Και οι νικητές είναι.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα δημοσιευθούν το Σεπτέμβριο του 2008 στην ιστοσελίδα http://en.help-eu.com/youthandtobacco
Οι 3 πρώτοι για κάθε κατηγορία θα είναι επίσημοι προσκεκλημένοι της καμπάνιας HELP σε μια εκδήλωση που θα διοργανωθεί γύρω στα τέλη του Σεπτέμβρη στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο.
Τα 10 καλύτερα υλικά για κάθε κατηγορία θα προβληθούν πανευρωπαϊκά, κυρίως μέσω της ιστοσελίδας της καμπάνιας, της πύλης Europa και άλλων websites.

Οι όροι του διαγωνισμού υπάρχουν στην ιστοσελίδα
http://en.help-eu.com/youthandtobacco/contest.htm