ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer (Φάιζερ) Hellas στηρίζει τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς ναρκωτικά (24/04/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Ενισχύει οικονομικά καινοτόμο πρόγραμμα εγκεκριμένο από τον ΟΚΑΝΑ το οποίο εκπονεί το ΚΕΣΑΝ σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και διακεκριμένους επιστημονικούς φορείς

Αθήνα, Φεβρουάριος 2008. Η Φάιζερ Ελλάς, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στην αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου των ναρκωτικών, ενισχύει οικονομικά εγκεκριμένο από τον ΟΚΑΝΑ πιλοτικό πρόγραμμα του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Ηρακλείου, που εκπονείται σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και διακεκριμένους επιστημονικούς φορείς.
Η εταιρεία, με έντονη ενεργό δράση τα τελευταία χρόνια μέσω της χρηματοδότησης μη κερδοσκοπικών οργανισμών της περιφέρειας, συνεργάζεται φέτος με το ΚΕΣΑΝ - το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Ηρακλείου.
Ειδικότερα, η οικονομική ενίσχυση της Φάιζερ αφορά σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που εκπονείται από το ΚΕΣΑΝ σε συνεργασία με τη Μονάδα Προαγωγής Υγείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του την παρεμβατική λειτουργία στην τοπική κοινότητα Ηρακλείου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα διενεργείται σε 3 φάσεις:
Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει έρευνα για την αποτίμηση των αναγκών των νέων (6 έως 18 χρόνων) της περιοχής για θέματα που αφορούν στη βιο-ψυχο-κοινωνική τους υγεία, η οποία διεξάγεται από την επιστημονική ομάδα του ΚΕΣΑΝ και τη Μονάδα Προαγωγής Υγείας του ΠΑΓΝΗ. Η μελέτη υποστηρίζεται επιστημονικά από ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του SURREY της Αγγλίας.
Η δεύτερη φάση αφορά στην υλοποίηση προγράμματος ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, με στόχο οι ίδιοι να δραστηριοποιηθούν για την πρόληψη και ενδεχομένως την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στην περιοχή.

Η τρίτη φάση του προγράμματος, στοχεύει στη δημιουργία μόνιμων δομών στην περιοχή, που θα προάγουν την πρόληψη των εξαρτήσεων και τη βιο-ψυχο-κοινωνική υγεία γενικότερα.
Ο κος Δημήτρης Γκότσης, Διευθυντής Επιστημονικών και Δημοσίων Σχέσεων της Pfizer Hellas, δήλωσε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την εφαρμογή του προγράμματος στο Ηράκλειο Κρήτης: «Στις προτεραιότητες του τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, Φάιζερ είναι η συνεχής και με συνέπεια, συμβολή στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Εκτιμώντας το έργο που πραγματοποιείται από το ΚΕΣΑΝ, για περισσότερα από 15 χρόνια με χαρά αποφασίσαμε να συνδράμουμε στο σημαντικό αγώνα του και να ενισχύσουμε οικονομικά αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο ΚΕΣΑΝ και στο Δήμο Ηρακλείου στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.»
Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Συλλόγων Ασθενών κα Άντζελα Νίκολη, σχολίασε «Στη Φάιζερ επιδιώκουμε μέσα από τις πρωτοβουλίες μας να συμβάλλουμε θετικά ώστε η κάθε κοινότητα στην οποία αναπτύσσουμε δραστηριότητα, να αποτελεί τόπο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν, να εργάζονται και να ευημερούν. Για αυτόν το λόγo, υποστηρίζουμε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της περιφέρειας που έχουν στρατευθεί στην καταπολέμηση των ναρκωτικών. Εκτός από το ΚΕΣΑΝ, έχουμε επίσης στηρίξει στο παρελθόν αντίστοιχα κέντρα, στην Καλαμάτα, στα Ιωάννινα και στην Θεσσαλονίκη »

Σχετικά με την Pfizer Hellas:
Η Pfizer ιδρύθηκε το 1849 και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 85 χώρες, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε 150 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας φαρμακευτικής αγοράς, είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση νέων φαρμάκων και θεραπειών στοχεύοντας τόσο στη θεραπεία, όσο και στην πρόληψη ασθενειών. Η Pfizer με αφετηρία το όραμα της «Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο» θέτει ως προτεραιότητα την έγκαιρη διάθεση και πρόσβαση των καινοτόμων θεραπειών στους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη.