«ΥΓΕΙΑ»: Συμφωνία για εξαγορά του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» στην Κύπρο (22/02/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Από το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε. ανακοινώθηκε η εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Ευαγγελισμός Λτδ» στην οποία ανήκει το 60% του ιδιωτικού νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ στην Πάφο της Κύπρου.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, που ολοκληρώθηκε το 2003, αναπτυγμένο σε 6.200 τ.μ., και διαθέτει 71 κλίνες, 3 χειρουργικές αίθουσες, 2 αίθουσες τοκετών, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και σύγχρονα διαγνωστικά εργαστήρια. Καλύπτει ευρύ φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων και αποτελεί κέντρο αναφοράς για ενδοσκοπικές επεμβάσεις.
Το τίμημα που έχει συμφωνηθεί για την εξαγορά είναι €7.586.190 και η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί μετά την πραγματοποίηση ικανοποιητικού για τον αγοραστή, νομικού και οικονομικού ελέγχου, καθώς και τη λήψη της αναγκαίας έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Κύπρου.
Με την εξαγορά και δεύτερου Νοσοκομείου στην Κύπρο, μετά την απόκτηση του 56,7% του «ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ» στη Λεμεσό στις αρχές του έτους, το «ΥΓΕΙΑ» αποκτά κυρίαρχη θέση στο χώρο των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας στη χώρα, αποτελεί δε τμήμα της ευρύτερης στρατηγικής του «ΥΓΕΙΑ» να δημιουργήσει το μεγαλύτερο Όμιλο ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Το «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών ΥΓΕΙΑ» αποτελεί το φορέα επενδύσεων στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης της Marfin Investment Group (MIG) που είναι ο βασικός μέτοχος του «ΥΓΕΙΑ».