Για μια ζωή γεμάτη χρώματα
Έκθεση των σπουδαστών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του MDA Ελλάς
(19/02/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Επισφραγίζοντας τη δημιουργική συνεργασία τους, το MDA Ελλάς, σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, με τη στήριξη της Amita, παρουσίασε, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Έκθεση του «Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής». Στην έκθεση «για μία ζωή γεμάτη χρώματα» παρουσιάστηκαν 110 μοναδικές δημιουργίες των 12 σπουδαστών - μελών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής.
Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας του MDA Ελλάς και της Amita, η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Αθηναΐδα, εμπνέοντας και ενθουσιάζοντας όσους παρευρέθηκαν. Στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν το «παρών» φίλοι της Τέχνης, ενισχύοντας την προσπάθεια των μελών του MDA Ελλάς. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο σωματείο για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, επιβραβεύοντας και ενθαρρύνοντας τους νεαρούς καλλιτέχνες να εξασκήσουν το ταλέντο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης διέθεσε δύο έργα από τη συλλογή του για να εκτεθούν και να πουληθούν μαζί με τις δημιουργίες των σπουδαστών, με στόχο την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του εργαστηρίου.
Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του MDA Ελλάς αποτελεί διέξοδο για τους σπουδαστές και βασικό τρόπο έκφρασής τους. Η κ. Β. Λαβίδα, πρόεδρος του MDA Ελλάς, δήλωσε ότι «καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το MDA Ελλάς προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές που παρακολουθούν τα μαθήματα στο Εργαστήριο Ζωγραφικής να επισκέπτονται εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, οι οποίες συμβάλλουν τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξη της φαντασίας τους όσο και στον καλλιτεχνικό τους προβληματισμό». Επιπλέον εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στην Amita που για τρίτη συνεχή χρονιά υποστηρίζει το Εργαστήρι Ζωγραφικής.
Εν συνεχεία, ο Δ. Βιδάκης, γενικός διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα, επεσήμανε: «Με γνώμονα τη συνεχή και ουσιαστική προσφορά στον άνθρωπο και με τη θέληση των μελών του MDA Ελλάς εμπνευστήκαμε και στηρίζουμε το «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι». Η συμμετοχή μας στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους».
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Έκφρασης «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζωγραφικής» ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από τρία χρόνια, με τη στήριξη της Amita, αποτελώντας σημαντική δραστηριότητα του MDA Ελλάς. Στόχος του εργαστηρίου είναι τόσο η σωματική και πνευματική ανάπτυξη των μελών του, όσο και η ενίσχυση του ομαδικού πνέυματος που συμβάλλει στην ομαλότερη κοινωνικοποίησή τους.