ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων στην έκθεση Hearts in Athens
(11/02/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Η καρδιά του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων «Δώσε Ζωή με την Καρδιά σου», με την οποία συμμετέχει στη δημόσια έκθεση/«γιορτή» Hearts in Athens, επικοινωνεί σε όλους μας τη δυνατότητα και την ελπίδα για Ζωή, καθώς έχει συμβολική σημασία: στις δεκάδες μικρότερες καρδιές που απεικονίζονται στο έργο αποτυπώνονται συμβολικά με μηνύματα τα ονόματα δοτών οργάνων και των μεταμοσχευμένων ληπτών από αυτούς!
Η καρδιά του ΕΟΜ, έργο από fiberglass φιλοτεχνημένο από τη ζωγράφο Μαρία Φωτέα, έχει ήδη τοποθετηθεί μπροστά από την Εθνική Βιβλιοθήκη επί της οδού Πανεπιστημίου και «ζωντανεύει» στους περαστικούς το μήνυμα και την ανάγκη για τη διάδοση της ιδέας Δωρεάς Οργάνων, με την ελπίδα όλοι οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας να έχουν μία ακόμη ευκαιρία στη Ζωή!
Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, με τη συμμετοχή του στην έκθεση Hearts in Athens που αποτελεί την πρώτη Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Heart in the World, στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό και να διαδώσει την Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων ως την υπέρτατη μορφή εθελοντικής προσφοράς ανθρώπου προς άνθρωπο και ως πραγματικό Δώρο Ζωής, στηρίζοντας παράλληλα και το φιλανθρωπικό σκοπό της έκθεσης, καθώς μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία των έργων θα διατεθεί στην ένωση «Μαζί με το Παιδί».
Η κα Γιούλη Μενουδάκου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΕΟΜ, επισημαίνει σε σχετική δήλωσή της για τη συμμετοχή του Ε.Ο.Μ. στην έκθεση Hearts in Athens: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε ένα παγκόσμιο γεγονός που εντυπωσιάζει με την αμεσότητα και την ευγένεια του σκοπού του και έχει ως άξονα την ευαισθητοποίηση του ανθρώπου και του κοινωνικού συνόλου. Το έργο μας, με τίτλο «Δώσε Ζωή με την καρδιά σου», θα «συναντήσει» χιλιάδες συμπολίτες μας έξω από την Εθνική Βιβλιοθήκη και θα αποτελέσει αφορμή για να σκεφτούμε την Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων ως κάτι ελπιδοφόρο που του αξίζει μια θέση στο σύστημα αξιών μας».

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) ιδρύθηκε το 1999 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με έδρα την Αθήνα και τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στόχος του Ε.Ο.Μ. σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι η ανάπτυξη του μεταμοσχευτικού προγράμματος της χώρας μας καθώς και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού γύρω από την Ιδέα της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων με στόχο την αύξηση των μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων και μυελού των οστών.
Τηλ. επικοινωνίας κοινού: 1147


Φωτο Heart in Athens: Πηγή προέλευσης: Αρχείο Hearts in Athens.


Φωτο Μάριος Λώλος: Πηγή προέλευσης: Ελ. Τύπος, Μάριος Λώλος.