Λύσεις στα προβλήματα των νεφροπαθών υποσχέθηκε ο Γιώργος Παπαγεωργίου (04/02/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίζει κάθε προσπάθεια που έχει στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας στους χρονίως πάσχοντες συνανθρώπους μας τόνισε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Ι. Παπαγεωργίου στην τελετή κοπής της πίτας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, στην οποία εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό.
Ο υφυπουργός Υγείας εξέφρασε παράλληλα τη πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα επιμέρους θέματα που απασχολούν τους νεφροπαθείς στη χώρα μας.
Ανακοίνωσε ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα διασφαλίζει τη χρήση απολύτως κατάλληλων φίλτρων στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, ενώ σύντομα θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες που θα δώσουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν Μονάδες Τεχνητού Νεφρού σε αποκεντρωμένες δομές Περιφερειακών Μονάδων Παροχής Υγείας, κυρίως στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές.
Ο υφυπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ακόμη ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έκδοση της Κάρτας Αναπηρίας και τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα της Πολιτείας υπέρ των νεφροπαθών και όχι μόνο, είναι η δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου μεταμοσχεύσεων, το οποίο θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, έτσι ώστε μέσα από απολύτως διαφανείς διαδικασίες, αλλά και μέσα από επιστημονική πληρότητα και σύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό, η επιτυχία της αποστολής του να είναι η μέγιστη δυνατή.
Στην εκδήλωση του Συλλόγου, της οποίας κεντρικό μήνυμα ήταν η ανάδειξη και επιβράβευση της ανθρώπινης θέλησης, τιμήθηκαν ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Χειρουργικής Γρηγόρης Σκαλκέας, ο ζωγράφος Σοφοκλής Χρήστου και η πρόεδρος των Νεφροπαθών Ν. Φθιώτιδος Ελένη Τριάντου, η οποία, παρά την υποβολή της σε αιμοκάθαρση από τα 15 της χρόνια, αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο και βοηθά τους συνασθενείς της με όλες της τις δυνάμεις.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης, αφού ευχαρίστησε τον υφυπουργό Υγείας, γιατί από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο υπουργείο στέκεται ουσιαστικά δίπλα στους Έλληνες νεφροπαθείς, τόνισε: «Όπου υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει και ένας δρόμος. Και οι νεφροπαθείς το αποδεικνύουν με τον αγώνα ζωής που δίνουν».