Θεσσαλονίκη 18.11.2008: 4ο Διεθνές Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής
σε συνεργασία με 10 Ιατρικές Εταιρείες
(09/12/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Το Συνέδριο αυτό έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 7-9 Νοεμβρίου 2008 στο Grand Hotel Palace. Παρουσιάστηκαν συνολικά 106 εργασίες, διαλέξεις. Είκοσι οχτώ από αυτές ήταν πρωτότυπες εργασίες και παρουσιάστηκαν σε ξεχωριστές συνεδρίες. Συμμετείχαν περίπου 200 Σύνεδροι και 30 διακεκριμένοι συνάδελφοι από 10 διαφορετικές χώρες. Διαλέξεις έδωσαν οι καθηγητές Abass Alavi από τη Φιλαδέλφεια και Κ. Αναγνωστόπουλος από το Λονδίνο.
Δόθηκαν βραβεία στις καλύτερες πρωτότυπες εργασίες και ειδικότερα στον καθηγητή L. Strauss από την Χαιδελβέργη, στην Δρα Π. Μπαζιώτη από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, στον Δρα Τσόπελα από την Αυστραλία, στον καθηγητή A.M. Peters από το Λονδίνο, στον καθηγητή G.P. Bandopadhyaya από το Νέο Δελχί, στον Δρα Δ. Χαραλαμπίδη από το ΕΚΕΦΕ στον καθηγητή B. Singh και στον επικ. καθηγητή Α. Ζησιμόπουλο. Επίσης δόθηκε τιμητική διάκριση για την καλύτερη ερευνητική εργασία από τον καθηγητή Adil Al-Nahhas. Οι εργασία αυτή αφορούσε στο ραδιοφάρμακο γάλλιο-68 που τείνει να αντικαταστήσει με σχεδόν ανέξοδο τρόπο τα παραγόμενα ραδιοφάρμακα από το κυκλοτρόνιο στις εξετάσεις που γίνονται με την κάμερα ποζιτρονίου (PET). Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν επίσης στον καθηγητή A. Otte και στον Δρα Van Isselt για τις αξιόλογες παρουσιάσεις τους εκπαιδευτικού περιεχομένου.
Οι σύνεδροι συμμετείχαν σε μια οργανωμένη εκδρομή στα Μουσεία της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος και επισκέφτηκαν τους μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες της Έδεσσας και τους θερμούς καταρράκτες του Λουτρακίου. Μερικές από τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων ξένων καθηγητών είναι οι παρακάτω: « το Συνέδριο ήταν οι πιο σημαντική για μένα επιστημονική συνάντηση για το 2008», «Είναι μια μεγάλη πρόοδος που διοργανώσατε ένα τέτοιο διεθνές Συνέδριο πραγματικά διακεκριμένο. Ουδέποτε παρακολούθησα τέτοιο Συνέδριο στην Ελλάδα», «Το Συνέδριο περιείχε ένα σημαντικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με ειδικούς διακεκριμένους πυρηνικούς γιατρούς από πολλά μέρη του κόσμου και να διαμορφώσουμε απόψεις για νέες ερευνητικές εργασίες».

Για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Ο Πρόεδρος                                  Η Γενική Γραμματέας
Ομότιμός Καθηγητής                         Δρα Α. Μακρίδου
Φ. Γραμματικός


Eικόνα 1. Ο καθηγητής A. Alavi παραλαμβάνει τιμητικό δίπλωμα και βραβείο από τον του
4ου Διεθνούς Συνεδρίου Πυρηνικής πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Ιατρικής ομότιμο καθηγητή Φ. Γραμματικό.


Εικόνα 2. Οι παρακολουθούντες τις εκδηλώσεις.



Εικόνα 3. Δύο ομάδες ξένων συνέδρων.