Πρόγραμμα Μηχανικής Υποστήριξης της Καρδιάς
από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
(01/12/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Την επιτυχία του Προγράμματος Μηχανικής Υποστήριξης της Καρδιάς του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου τόνισε ο Καρδιοχειρουργός και Διευθύνων Σύμβουλος της Berlin Heart, Dr. Johannes Mueller, που σε συνεργασία με το μεγάλο πανεπιστημιακό κέντρο του Βερολίνου επινόησαν τις σχετικές αντλίες. Ο Dr. Mueller εξήρε τα αποτελέσματα του Προγράμματος που βασίζονται όχι μόνο στη χειρουργική τεχνική, αλλά και στην στενή μετεγχειρητική παρακολούθηση. «Χάρις σ' αυτήν, τα αποτελέσματα του ΩΚΚ είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη», είπε ο Dr. Mueller και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ΩΚΚ διαθέτει τα εχέγγυα για να γίνει Κέντρο Αναφοράς και Εκπαίδευσης για την Ν. Α. Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Τα παραπάνω ανέφερε σε εκδήλωση απονομής πτυχίων σε 55 ιατρούς και νοσηλευτές του ΩΚΚ οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν στη μηχανική υποστήριξη ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης οποιουδήποτε επείγοντος συμβάματος εντός του Κέντρου.
Η αύξηση δωρεάς οργάνων το 2008 επέτρεψε τη μεταμόσχευση καρδιάς σε 11 ασθενείς που έφεραν σύστημα υποστήριξης της καρδιάς σε σύνολο 16 ασθενών που έλαβαν καρδιακό μόσχευμα.
Από το 2003 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 45 εμφυτεύσεις σε 42 ασθενείς. Απ' αυτούς 25 έχουν δεχθεί καρδιακό μόσχευμα και οι 23 βρίσκονται στη ζωή. Συνολικά το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει 75 μεταμοσχεύσεις καρδιάς με επιβίωση 67 ασθενών (96% επιβίωση τον πρώτο χρόνο και 75% την 15ετία).


Πηγή: Δελτίο τύπου, Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2008, Mastermind Group.