Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε τη Μονάδα e-Health του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία»
για την απονομή του Βραβείου "e-Inclusion 2008"
(17/11/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Στη Μονάδα ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας (e-Health Unit) του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία» απονεμήθηκε ειδικό βραβείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη καινοτόμο αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (ICTs) στην αντιμετώπιση του αποκλεισμού κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων ασθενών στις οποίες απευθύνεται.
Το έργο της Μονάδας αξιολογήθηκε σαν ένα από τα πέντε πιο αξιόλογα, ανάμεσα σε δημόσιους οργανισμούς όλων των χωρών της ΕΕ, που κρίθηκαν στα πλαίσια του Διαγωνισμού "e-Inclusion awards 2008". Η εξαιρετικά τιμητική αυτή διάκριση ήταν η μοναδική που απέσπασε η χώρα μας σε σύνολο 469 συμμετοχών στο Διαγωνισμό (www.e-inclusionawards.eu).
«Οι ασθενείς μας θα χαρούν πιο πολύ και από εμάς», ήταν το σχόλιο που έκανε ο επικεφαλής της Μονάδας Δρ. Θ. Βοντετσιάνος μετά την ανακοίνωση της βράβευσης, ερμηνεύοντας τα αισθήματά τους για την αναγνώριση των υπηρεσιών που τους προσφέρονται τώρα πιλοτικά.
Η Μονάδα λειτουργεί από το 1999, με χρηματοδότηση που αντλεί από ανταγωνιστικά Ερευνητικά και Αναπτυξιακά Προγράμματα της Ε.Ε. Απευθύνεται σε ευαίσθητους, χρονίως πάσχοντες ασθενείς κυρίως της 3ης και 4ης ηλικίας, που αποτελούν τους συχνότερους νοσηλευόμενους των νοσοκομείων μας. Σε συνεργασία με άλλα ειδικά Κέντρα της ΕΕ και τη βοήθεια προηγμένων τεχνολογιών, προσφέρει υπηρεσίες ολοκληρωμένης και συντονισμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας (Care Management) με κέντρο το σπίτι και τη γειτονιά του ασθενούς. Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και ο περιορισμός της ταλαιπωρίας τους, η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ως και η αποτελεσματικότερη κατανομή των πόρων στην αλυσίδα παροχής της υγειονομικής, κοινωνικής και ασφαλιστικής φροντίδας. (http://www.sotiria-telecare.gr).
Το Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», ως νικητής Μεταλλίου στη κατηγορία των Δημόσιων Οργανισμών με δράση κατά του κοινωνικού και ψηφιακού αποκλεισμού, έχει προσκληθεί να παρουσιάσει το έργο του στην Υπουργική Σύνοδο και Έκθεση "e-Inclusion 2008", που θα γίνει στη Βιέννη από 30 Νοεμβρίου ως 2 Δεκεμβρίου, και κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθούν οι νικητές όλων των κατηγοριών του Διαγωνισμού. (http://ec.europa.eu/information_society/events/e-inclusion/2008/index_en.htm) Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "e-Inclusion" (http://ec.europa.eu/einclusion)


Πηγή: Δελτίο Τύπου, Αθήνα 17 Οκτωβρίου 2008, Δρ. Θ. Α. Βοντετσιάνος, MD, PhD
Δ/της της Μονάδας Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας (e-Health Unit)