Ενημέρωση για τις παθήσεις του μαστού από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και την ΙNTERAMERICAN (04/11/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Ο Οκτώβριος είναι μήνας παγκόσμιας αναφοράς στις παθήσεις του μαστού και η INTERAMERICAN, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και σε συνέχεια της σταθερής υποστήριξης που παρέχει ως χορηγός της ενημερωτικής εκστρατείας του γνωστού Οργανισμού, οργάνωσε στα κεντρικά γραφεία της ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης.
Θέμα της εκδήλωσης, που παρακολούθησαν εργαζόμενες αλλά και ασφαλισμένες στην INTERAMERICAN, ήταν η "Φροντίδα για τους μαστούς, χωρίς φόβο". Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, οι κρίσιμοι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού, οι τρόποι εξέτασης, η θεραπευτική αντιμετώπιση και η πλαστική χειρουργική αποκατάστασης του μαστού αναπτύχθηκαν λεπτομερώς από τη Δρα Λυδία Ιωαννίδου - Μουζάκα, γυναικολόγο - ειδική μαστολόγο και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης "Έλλη Λαμπέτη" και από τον κ. Βασίλη Μπαρμπούνη, παθολόγο - ογκολόγο, αναπλ. διευθυντή του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας".
Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη διάδοσης της γνώσης για το μαστό, καθώς παρατηρείται σχετική υστέρηση, αλλά και της δευτερογενούς  πρόληψης (προσυμπτωματικού ελέγχου) που συνίσταται σε τακτική αυτοεξέταση και κλινική εξέταση σε συνδυασμό με περιοδική μαστογραφία αναφοράς μετά την ηλικία των 40 ετών, ενώ υπογράμμισαν τη σημασία του τρόπου ζωής για την πρόληψη.
Η ενημέρωση για τις παθήσεις του μαστού από την INTERAMERICAN είναι επαναλαμβανόμενη και εντάσσεται στις πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "Πράξεις Ζωής".


Eικόνα 1.
Ο κ. Β. Μπαρμπούνης, Παθολόγος - Ογκολόγος, αναπλ. διευθυντής του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" και η Δρ. Λ. Ιωαννίδου - Μουζάκα, Γυναικολόγος - Ειδική Μαστολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Πηγή: Δελτίο Τύπου 20 Οκτωβρίου 2008, Γραφείο Τύπου Ομίλου INTERAMERICAN