Εγκαίνια της εταιρίας Uniclinic και του «Προγράμματος Αιγαίου» (28/07/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008, πραγματοποιήθηκε στη Σύρο συνέντευξη τύπου για τα εγκαίνια της εταιρείας Uniclinic και του Προγράμματος Αιγαίου. Η Uniclinic είναι θυγατρική του ομίλου PAVIRO HOLDINGS, που δραστηριοποιείται διεθνώς στο χώρο της υγείας και είναι η πρώτη διαδικτυακή ηλεκτρονική κλινική που έρχεται στην Ελλάδα. Στόχος της είναι να στηρίξει και να ενισχύσει το υπάρχον σύστημα υγείας φτάνοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμα και στα νησιά, μέσω καινοτόμων λύσεων.
Οι εκπρόσωποι της Uniclinic παρουσίασαν ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής υγείας (www.uniclinic.gr), το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα άτομα που την επισκέπτονται να χρησιμοποιήσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, όπως σε μία ιδιωτική κλινική ή ένα δημόσιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα:
- Nα χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα αυτοβοήθειας που συντονίζεται από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, στις σοβαρότερες περιπτώσεις να έρθουν σε διαδικτυακή επικοινωνία με τους ιατρούς της κλινικής και, όταν κρίνεται από το σύστημα απαραίτητο, να πραγματοποιείται ιατρική επίσκεψη στο χώρο τους.
- Να πραγματοποιήσουν εργαστηριακές εξετάσεις και νοσηλευτικές υπηρεσίες, οι οποίες επιλέγονται διαδικτυακά και την υλοποίηση των οποίων αναλαμβάνει το αρμόδιο τμήμα της διαδικτυακής κλινικής.
- Να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία «Hospital at home» για τους ασθενείς που μπορούν να νοσηλευτούν στο σπίτι ή να νοσηλευθούν σε κλινικές και νοσοκομεία, με κλίνες που θα διατίθενται άμεσα μέσω της διαδικτυακής κλινικής.
- Να αντλήσουν πληροφορίες ώστε να αξιοποιήσουν την ιδιωτική ή δημόσια ασφάλισή τους και να λάβουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για υπηρεσίες και θέματα του χώρου.
- Να χρησιμοποιήσουν ιατρικές εγκυκλοπαίδειες ασθενειών, θεραπειών και εξετάσεων, εκπαιδευτικά φιλμάκια για ασθενείς με χρόνια νοσήματα και τους συγγενείς τους, να ενημερωθούν για την πρόληψη ασθενειών, να λάβουν οδηγίες για καθοδήγηση εγκύων, να επισκεφθούν τα τμήματα ψυχολογικής υποστήριξης, διαιτολογικό-διατροφολογικό και άλλα.
Ειδικά για τις Κυκλάδες, σχεδιάστηκε από την Uniclinic το «Πρόγραμμα Αιγαίου», που έχει στόχο να παρέχει υπηρεσίες στο κάθε νησί ξεχωριστά και ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, λειτουργώντας συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τις υπάρχουσες ιατρικές υποδομές. Το πρόγραμμα βασίζεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας της Uniclinic και υποστηρίζεται από ομάδα εκπαιδευμένων ιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι θα μεταβαίνουν στα νησιά με ιατρικούς εξοπλισμούς τελευταίας τεχνολογίας και θα επιβαίνουν στο σκάφος «UNI Ι» που ναυπηγήθηκε και διατίθεται από τον όμιλο ειδικά για τη μεταφορά τους.
Στόχος του προγράμματος, όπως τονίστηκε, είναι η κάλυψη αναγκών στα νησιά σταδιακά και με βήματα σταθερά, ώστε μέσω της καθημερινής επαφής με τους κατοίκους του κάθε νησιού να εντοπίσει τις κατά τόπους ανάγκες και τελικά να λάβει την ολοκληρωμένη μορφή του, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξέλιξη του συστήματος υγείας του Αιγαίου. Διευκρινίστηκε επίσης ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των κατοίκων στα νησιά και δευτερευόντως για τον τουρισμό, οπότε και θα λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι εποχιακά. Το πρόγραμμα των επισκέψεων θα καταρτίζεται πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους ιατρούς του κάθε νησιού. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες το «UNI I» θα σαλπάρει για Κέα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο και Κίμωλο.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ιατρικής Κοινότητας από νησιά των Κυκλάδων, Ασφαλιστικά Ταμεία, το Υπουργείο Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης ΝΑ Αιγαίου, το Τεχνικό Επιμελητήριο και δημοσιογράφοι. Χαιρετισμούς απηύθυναν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Μητροπολίτης της Σύρου. Ακολούθησαν ερωτήσεις φορέων και δημοσιογράφων, καθώς και συζήτηση σε στρογγυλή τράπεζα με τις τοπικές αρχές. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και αγιασμός του σκάφους «UNI Ι» στην κεντρική προβλήτα της Ερμούπολης.