Καταγγελία του Ι.Σ.Α. για τις τακτικές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ (25/07/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Ο Ι.Σ.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τακτική της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α., που έχει εξελιχθεί σε ένα διαρκή εμπαιγμό των ιατρικών φορέων και των Ελλήνων ιατρών.
Ο διάλογος του Υ.Υ.Κ.Α. με τον Π.Ι.Σ. και τους Ιατρικούς Συλλόγους, καθώς και οι δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α. για συνεργασία μαζί τους, σύμφωνα με τον Ι.Σ.Α., αποδεικνύονται κενές περιεχομένου.
Προσφιλής τακτική του Υ.Υ.Κ.Α. είναι η προώθηση Σχεδίων Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων προς επεξεργασία στο ΣτΕ, χωρίς την προηγούμενη έκφραση γνώμης των καθ΄ ύλην αρμόδιων ιατρικών φορέων πάνω στα τελικά κείμενα και παρά τις περί του αντιθέτου επίσημες δεσμεύσεις του.
Ο Σύλλογος καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., διότι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο προωθεί εν κρύπτω στο ΣτΕ προς επεξεργασία τροποποιημένο Σχέδιο Π.Δ. που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μετά από σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, αγνοώντας πλήρως τους ιατρικούς φορείς.
Ο Ι.Σ.Α. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. να σεβαστεί τους φορείς των γιατρών και να τιμήσει τις επίσημες δεσμεύσεις της, αποσύροντας άμεσα το Σχέδιο Π.Δ., το οποίο προωθεί εν μέσω θέρους δεδομένου ότι συζητάται στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 5/8/2008 και να προχωρήσει αρχές Σεπτεμβρίου σε δημοκρατικό διάλογο.
Τυχόν εμμονή του Υ.Υ.Κ.Α. στην τακτική του αιφνιδιασμού, δυναμιτίζει το κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας που απαιτεί ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας και ο καθείς καλείται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.
Ο Ι.Σ.Α. δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί τετελεσμένα, με ό,τι αυτό σημαίνει.