Σημαντικά δεδομένα ολικής επιβίωσης για το Sutent™ έναντι της ιντερφερόνης-α (22/07/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Η πρώτη θεραπεία που επιτυγχάνει συνολική επιβίωση άνω των 2 ετών

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης ορόσημο έδειξαν ότι το sunitinib (SUTENT™) παρουσίασε ολική επιβίωση μεγαλύτερη των 2 ετών σε ασθενείς με μεταστατικό νεφροκυτταρικό καρκίνωμα (mRCC), γνωστό και ως προχωρημένο καρκίνο των νεφρών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται δεδομένα ολικής επιβίωσης πέραν των 2 ετών στη θεραπεία πρώτης γραμμής του μεταστατικού νεφροκυτταρικού καρκινώματος, γεγονός που έχει ιδιαίτερη κλινική σημαντικότητα και αντανακλά τις σπουδαίες επιτεύξεις στη θεραπεία του καρκίνου των νεφρών. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, τα οποία παρουσιάστηκαν στις 31 Μαΐου στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) στο Σικάγο των Η.Π.Α., έδειξαν ότι:
-
H διάμεση ολική επιβίωση ήταν 26,4 μήνες για τους ασθενείς στο σκέλος του sunitinib, σε σύγκριση με 21,8 μήνες για τους ασθενείς που λάμβαναν IFN-α (p=0.051, Log-rank)[1].
- H διάμεση ολική επιβίωση για τους ασθενείς που δεν έλαβαν sunitinib μετά τη θεραπεία με IFN-α ήταν 26,4 μήνες για το sunitinib, έναντι των 20 μηνών με IFN-α (p=0.0362, Log-rank). - H διάμεση ολική επιβίωση για τους ασθενείς που υποβλήθηκαν μόνο στη θεραπεία όπως την όριζε το πρωτόκολλο και δεν έλαβαν άλλες επακόλουθες θεραπείες, ήταν 28,1 μήνες για το sunitinib, έναντι των 14,1 μηνών με IFN-α (p=0.0033, Log-rank).
Ο Καθηγητής και Επίτιμος Σύμβουλος Ογκολογίας John Wagstaff, του Ινστιτούτου Καρκίνου της Νότιας Ουαλίας, στο Swansea, σχολίασε ότι: «Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι το sunitinib έχει ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα στην επιβίωση ασθενών με αυτόν τον τύπο καρκίνου που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, και επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα το ρόλο του sunitinib ως τη θεραπεία εκλογής στην πρώτη γραμμή του νεφροκυτταρικού καρκινώματος».
H Καθηγήτρια Sylvie Negrier, Υποδιευθύντρια στο Centre Leon Berard και Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Λυόν στη Γαλλία, δήλωσε: «Τα δεδομένα της ολικής επιβίωσης από τη μελέτη όπου συγκρίνεται το sunitinib με την ιντερφερόνη-α ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τον mRCC, συνιστούν ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της θεραπείας της νόσου. Στο τέλος της μελέτης, η ολική επιβίωση για τους ασθενείς που λάμβαναν Sutent ξεπέρασε τα δύο χρόνια - μια πραγματικά σημαντική επανάσταση, καθώς καμία άλλη θεραπεία δεν έχει δώσει τέτοια αποτελέσματα στον προχωρημένο καρκίνο των νεφρών».
Επιπλέον το sunitinib παρουσίασε μια σημαντική βελτίωση στο αντικειμενικό ποσοστό ανταπόκρισης (ORR), δηλαδή μια μετρήσιμη ανταπόκριση ως προς το μέγεθος του όγκου, σε σύγκριση με την IFN-α (47% έναντι 12%).
Κάθε χρόνο, μόνο στο Η.Β.2, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο των νεφρών. Αυτή η ασθένεια προκαλεί περίπου 3.600 θανάτους το χρόνο στο Η.Β., και μέχρι πρόσφατα οι θεραπευτικές επιλογές ήταν περιορισμένες. Συνεπώς η διαθεσιμότητα του sunitinib αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την αντιμετώπιση αυτής της θανατηφόρας πάθησης.Το Sunitinib, μια από του στόματος χορηγούμενη αγωγή, εγκρίθηκε στην Ευρώπη ως πρώτης γραμμής θεραπεία για το μετασταστικό νεφροκυτταρικό καρκίνωμα, τον Ιανουάριου του 2007. Αποτελεί μία καινοτόμο προσθήκη σε μια νέα κατηγορία "πολύ-στοχευμένων" αντικαρκινικών φαρμάκων. Στοχεύει στον καρκινικό όγκο μέσα από μια στρατηγική διπλής στόχευσης, τόσο αναστέλλοντας τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων όσο και διακόπτοντας την παροχή αίματος στον όγκο.

Bιβλιογραφία
1.Motzer RJ et al. Sunitinib versus Interferon-alfa (IFN-α) as first-line treatment of metastatic renal cell carcinoma (mRCC): updated results and analysis of prognostic factors. Απόσπασμα 5024 που παρουσιάστηκε στην ASCO 2008. Cancer Research UK. Διατίθεται στη διεύθυνση http://info.cancerresearchuk.org/cancerstats/types/kidney/?a=5441 - Δημοσιεύθηκε στις 14 Μαΐου 2008.