«ΓΙΟΡΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ» (26/06/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Η Κλινική «Γένεσις Αθηνών» και ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Πάντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, τη Γιορτή του Πατέρα και τη συμπλήρωση 30 ετών από τη γέννηση του πρώτου παιδιού με εξωσωματική γονιμοποίηση, πραγματοποίησαν την Κυριακή 15 Ιουνίου 2008 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αγορά Ολυμπιακού Σταδίου τη «Γιορτή Γονιμότητας» αφιερωμένη στα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι την «Γιορτή Γονιμότητας» τίμησαν με την παρουσία τους, σημαντικοί εκπρόσωποι από το χώρο της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Βλάχος, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης.
Ο χώρος της Αγοράς Ολυμπιακού Σταδίου μεταμορφώθηκε σε ένα μαγικό παιδότοπο με ξυλοπόδαρους, παιδικούς ήρωες, ανιματέρ, φουσκωτά πάρκα, carousel, τρενάκια, λούνα παρκ, πισινόμπαλα, κουκλοθέατρο, μπαλονοκατασκευές, ζωγραφική και ομαδικά παιχνίδια που ξετρέλαναν τους 2.500 γονείς και παιδιά που παρευρέθηκαν. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η live συναυλία της Καίτης Γαρμπή και του Διονύση Σχοινά που ξεσήκωσε το κοινό. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες τραγούδησαν αφιλοκερδώς στηρίζοντας έμπρακτα τη Γιορτή Γονιμότητας.
Η Γιορτή Γονιμότητας πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε δύο άλλες πόλεις της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη από τον ιατρό κ. Ευθύμιο Σιδερόπουλο και στα Γιάννενα από την Ιδιωτική Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική «Μητέρα», καθώς και σε δύο πόλεις της Αυστραλίας, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϋ.
Στατιστικές μελέτες αναφέρουν ότι, παγκοσμίως το 15% των ζευγαριών αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας, ενώ στην Ελλάδα τα υπογόνιμα ζευγάρια υπολογίζονται σε 250.000-300.000. Η Κλινική «Γένεσις Αθηνών» μαζί με αντίστοιχους φορείς στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αυστραλία συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογονιμότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή έρχεται να συνδράμει η γενετική τεχνολογία με επαναστατικά επιτεύγματα στη διαδικασία της ανθρώπινης αναπαραγωγής εξασφαλίζοντας νέες δυνατότητες τεκνοποίησης. Οι σύγχρονες μέθοδοι σημειώνουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, αγγίζοντας το 50% γεγονός το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι μία στις δύο γυναίκες που υποβάλλονται σήμερα σε μέθοδο τεχνητής γονιμοποίησης μπορεί να μείνει έγκυος και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
Το μήνυμα το οποίο επιδιώκεται να προσδοθεί στην εκδήλωση αυτή είναι ότι η απόκτηση ενός παιδιού σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της οικογένειας. Είναι οφθαλμοφανές ότι στην εποχή της υπογεννητικότητας που διανύει η Ελλάδα πρόκειται για ένα μήνυμα ιδιαίτερα σημαντικό σε υπογόνιμα ή μη ζευγάρια το οποίο συνοψίζεται στο «Αυξάνεσθε και Πληθύνεσθε».
Την εκδήλωση υποστήριξαν το Σωματείο Γονιμότητας «Magna Μater» και ο ΜΚΟ «Φιλύρα».