Νέο αντισυλληπτικό σκεύασμα από την Bayer Schering Pharma (09/06/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Η Bayer Schering Pharma είναι πρωτοπόρος στον τομέα της ανάπτυξης αντισυλληπτικών δισκίων και κυκλοφόρησε πρόσφατα το σκεύασμα Yasminelle, που ήρθε να καλύψει τις ανάγκες των νεαρών γυναικών για αποτελεσματική ορμονική αντισύλληψη με χαμηλή περιεκτικότητα σε ορμόνες.
Το Yasminelle θα διαδεχθεί το Meliane που ανήκει στην παλαιότερη γενιά αντισυλληπτικών. Το Yasminelle περιέχει 0,20 mg αιθινυλοιστραδιόλης και 3 mg δροσπιρενόνης, ένα μοναδικό προγεσταγόνο, που είναι παράγωγο της σπιρολακτόνης και μοιάζει στη φυσική προγεστερόνη.
Η δροσπιρενόνη δεσμεύει τους αλδοστερονικούς υποδοχείς μειώνοντας έτσι τα συμπτώματα που σχετίζονται με την κατακράτηση νερού και νατρίου, όπως η αύξηση του σωματικού βάρους, η ευαισθησία των μαστών και το οίδημα. Επιπροσθέτως, έχει θετική επίδραση στη βελτίωση της ακμής, ρυθμίζει τον κύκλο και επιδρά θετικά στη σωματική και συναισθηματική ευεξία.
Τo Yasminelle κυκλοφορεί σε δύο συσκευασίες wallet 1x21 και 3x21, με λιανική τιμή 10,46€ και 30,14€ αντίστοιχα.
Η Bayer Schering Pharma υποστηρίζει παγκοσμίως τη συνεχή ενημέρωση του κοινού για ασφαλή σεξουαλική επαφή και αποφυγή της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Το 2008 χρηματοδοτεί την ενέργεια της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Περιγεννητικής Ιατρικής, μια πρωτότυπη καμπάνια ενημέρωσης των νεαρών γυναικών για τη χρήση του προφυλακτικού μαζί με το αντισυλληπτικό χάπι, σε συνεργασία με το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», της Α' Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας.