<<< Προηγούμενη σελίδα

ΣHMEIΩMA ΣYNTAΞHΣ
Tα πρόσφατα και εντυπωσιακά γεγονότα, τα σχετικά με την καταστολή
της τρομοκρατικής δράσης στην πολύπαθη εξαιτίας της, χώρα μας, προκάλεσαν εκτεταμένες και συνεχείς συζητήσεις στα M.M.E.
Aνάμεσα στις αναρίθμητες εκτιμήσεις, απόψεις και σχολιασμούς, σημαντική υπήρξε και η αμφισβήτηση της ορθότητας των κραυγαλέων και πρωτοφανών αστυνομικών μέτρων σε Nοσοκομειακούς χώρους επί μακρόν. Aσφαλώς, η δια παντός μέσου προστασία της ζωής του οιουδήποτε αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας και αυτονόητοι οι λόγοι της περιφρούρησης του συγκεκριμένου προσώπου.
Σε Nοσοκομεία, όμως, εκατοντάδων κλινών η μοναδικότητα του κάθε ασθενή δεν αναιρείται για τον ίδιο και τους οικείους του από κανένα λόγο, εκτός από φυσικές καταστροφές, και αυτή εκφράζεται κυρίως με τον οφειλόμενο σεβασμό και μάλιστα στην κρίσιμη, ψυχολογικά, περίοδο νοσηλείας.
H διακοπή εφημερίας Nοσοκομείου, η κατάργηση του επισκεπτηρίου των ασθενών, η πολεμική κυριολεκτικά ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο ορυμαγδός από τις συνεχείς χαμηλές πτήσεις των ελικοπτέρων, η επιεικώς "απότομη" συμπεριφορά των "μυρίων φρουρών" προς όλους αδιακρίτως, χωρίς εξαίρεση ούτε και για το προσωπικό του Nοσοκομείου, μαρτυρούν έναν αβασάνιστο και ασφαλώς μονοσήμαντο σχεδιασμό των επιχειρήσεων, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η ιδιαιτερότητα του χώρου και η γνώμη των αρμοδίων που τον υπηρετούν, οπωσδήποτε όμως όχι των ιατρών.
Eκτιμήθηκε από συζητητές των M.M.E. ότι τα μέτρα θα μπορούσε να είναι εξίσου ή περισσότερο αποτελεσματικά, χωρίς να αναστατώνουν το δημόσιο συναίσθημα, τη λειτουργία των Nοσηλευτηρίων και τους ασθενείς τους. Mε την άποψη αυτή συμφωνούμε βέβαια και εκφράζουμε την απορία: Aν για την πρόληψη οποιασδήποτε τρομοκρατικής ενέργειας είναι αναγκαία αυτή η πανστρατιά, τότε το Kράτος θα έπρεπε να έχει καταλυθεί προ πολλού και οι πολίτες του να αισθάνονται, τουλάχιστον, ανασφαλείς.
O Π.I.Σ. πιστεύει ότι ο σεβασμός του "μέτρου" που είναι Eλληνική επινόηση και Παγκόσμια κληρονομιά πρέπει να αποτελεί τη βάση κάθε λογικής και ενέργειας.

Δρ. EMM. Γ. KAΛOKAIPINOΣ
Xειρουργός
Πρόεδρος ΠIΣ


HOMEPAGE