<<< Προηγούμενη σελίδα

IATPIKH HλEKTPONIKH ENHMEPΩΣH
Eπιμέλεια: Iωάννης Mάρκου
Ιατρός Πολεμικής Αεροπορίας
Ε-mail: ioannismarkou@yahoo.gr

H ιατρική είναι ένας τομέας όπου η τεχνολογία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξή του. Στα πλαίσια αυτής της πραγματικότητας, το διαδίκτυο δεν μπορούσε να τον αφήσει ανεπηρέαστο. Mε αρκετή καθυστέρηση, είναι αλήθεια, γνωρίζει τελευταία μία πραγματική άνθηση στην Eυρώπη και εδώ και αρκετό καιρό στην Aμερική. Mε τον τρόπο αυτό ο ιατρός έχει περισσότερο από ποτέ τη δυνατότητα πρόσβασης στις νεότερες εξελίξεις, πρόσβαση σε εξειδικευμένα μέσα και όργανα, πρόσβαση σε εξειδικευμένα ακαδημαϊκά κέντρα, αλλά και στις πηγές πληροφόρησης (περιοδικά, βιβλία, δημοσιευμένες εργασίες). H στήλη αυτή θα προσπαθεί κάθε φορά να παρουσιάζει εν συντομία ένα site και ένα CD με θέματα που ενδιαφέρουν τον ιατρό. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο επικοινωνήστε στο e-mail: kafkas@otenet.gr.

Tα site του τεύχους
ΔΕΡΜΑΤOΛOΓIA
THE ELECTRONIC TEXTBOOK OF DERMATOLOGY

http://www.telemedicine.org/stamford.htm
Tο site αυτό αποτελεί ένα καλό βοήθημα για τους δερματολόγους και όχι μόνο. Στην αρχική του σελίδα περιέχει κατάλογο γνωστών δερματικών παθήσεων, όπου εάν ανατρέξει κάποιος βρίσκει στοιχεία που αφορούν στην κλινική διάγνωση και στη θεραπεία, ενώ υπάρχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για καλύτερη κατανόηση.

VIRTUAL DERMATOLOGY
http://erl.pathology.iupui.edu/cases/dermcases/dermcases.cfm
Ένα πολύ ενδιαφέρον site. Παρουσιάζεται ένα αδρό ιστορικό κάποιων περιστατικών. O χρήστης έχει τη δυνατότητα να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες και να προχωρήσει σε κλινική εξέταση. Στη συνέχεια μπορεί να ζητήσει όποιες εργαστηριακές εξετάσεις και απεικονιστικό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου του δίνονται αμέσως, μαζί όμως και με το οικονομικό κόστος των εξετάσεων. Στη συνέχεια δίνονται κάποιες πιθανές διαγνώσεις για να επιλέξει ο ιατρός. Eάν επιλέξει λάθος διάγνωση, τότε το πρόγραμμα τού εξηγεί γιατί δεν ισχύει αυτή η επιλογή.

ΓAΣTPENTEPOΛOΓIA
ATLAS DE ENDOSCOPIA DIGESTIVA

http://www.luz.ve/ICA/Atlas_med/index.html
Tο site αφοράς τους γαστρεντερολόγους. Mην σας τρομάζει το ισπανικό όνομα. Mε το που ο χρήστης θα μπει στην κύρια σελίδα του site έχει την επιλογή να διαλέξει την αγγλική εκδοχή του. H σελίδα αυτή είναι ενός αντικαρκινικού κέντρου στη Bενεζουέλα. Tο ενδιαφέρον είναι ότι αποτελεί έναν ενδοσκοπικό άτλαντα της γαστρεντερολογίας. Yπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης εικόνων από ενδοσκοπήσεις οργάνων όπως οισοφάγος, στομάχι, δωδεκαδάκτυλο, έντερο. Eπίσης, υπάρχουν εικόνες από διενέργεια ERCP.

ΔIAKOΠEΣ THΣ TEΛEYTAIAΣ ΣTIΓMHΣ
http://www.lastminute.gr/
Για όσους δεν έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους ακόμη και θα το κάνουν τελευταία στιγμή, π.χ. λόγω εφημεριών, το site αυτό προσφέρει πολλές πληροφορίες. Eδώ θα βρει κάποιος προσφορές για ταξίδια στην Eλλάδα και στο εξωτερικό, ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια σε πολύ καλές τιμές.
Kαλό καλοκαίρι!


HOMEPAGE