Εξήγαγαν εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα από κατεψυγμένα έμβρυα
<<< Προηγούμενη σελίδα


Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, ερευνητές από τη Νότιο Κορέα ανακοινώνουν επίτευγμα που αφορά τα βλαστικά κύτταρα. Ειδικοί από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Maria Biotech Ltd με έδρα τη Σεούλ, ανέφεραν ότι ανέπτυξαν τεχνική με την οποία μπορούν να εξαγάγουν εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα από κατεψυγμένα έμβρυα και ότι έχουν ήδη κάνει αίτηση σε τέσσερις χώρες για να λάβουν τα αποκλειστικά δικαιώματα της τεχνικής τους.
Ο επικεφαλής της εταιρείας Παρκ Σε-πιλ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, έχοντας λάβει τη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων, έλαβαν επτά βλαστικά κύτταρα από 20 κατεψυγμένα έμβρυα, τα οποία θα καταστρέφονταν μετά τη χρησιμοποίησή τους για τεχνητή γονιμοποίηση. Λεπτομέρειες της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού "Human Reproduction".
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μερικές ημέρες μετά από εκείνη ομοεθνών ερευνητών του Παρκ από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, οι οποίοι εξέπληξαν πρόσφατα τη διεθνή ερευνητική κοινότητα, περιγράφοντας πώς κατάφεραν να κλωνοποιήσουν ανθρώπινα έμβρυα και να εξαγάγουν από αυτά πολύτιμα βλαστικά κύτταρα. Τα πολυδύναμα αυτά κύτταρα μπορούν να μετατρέπονται σε κύτταρα διαφορετικών ιστών του οργανισμού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για θεραπεία σοβαρών ασθενειών, όπως οι ανίατες ως σήμερα νευροεκφυλιστικές νόσοι, αλλά και για "επανάσταση" στον τομέα των μεταμοσχεύσεων οργάνων. Ωστόσο, η νέα εργασία δεν αφορά κλωνοποίηση, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα ηθικά διλήμματα με τα οποία έχει συνδεθεί η διαδικασία.

 

 

ΗΟΜΕPAGE