Δίκτυο Φροντίδας Μαστού από την Αντικαρκινική Εταιρεία

<<< Προηγούμενη σελίδα


Η πληροφόρηση που αφορά στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα όλων των παθήσεων του μαστού και ιδιαίτερα όλων των μορφών καρκίνου, η πολύπλευρη ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ασθενών και των οικείων τους, πρωτίστως όμως η ευαισθητοποίηση των γυναικών στην πρόληψη της νόσου, κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη της ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου δικτύου πληροφόρησης που μέχρι σήμερα εξέλειπε από τη χώρα μας.
Το Δίκτυο Φροντίδας Μαστού (ΔΦΜ), που λειτουργεί στο πλαίσιο του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης (ΚΕΥ) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, άνοιξε και επίσημα τις πύλες του εγκαινιάζοντας το τηλεφωνικό κέντρο και τα μαθήματα αυτοεξέτασης.
Στην αρχική φάση λειτουργίας του, το Δίκτυο έχει πλήρως αναπτύξει την Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης (210-6401200) για επικοινωνία με το κοινό, τις καθημερινές από 8.30-12.30 και 16.30-20.30, στην οποία εξειδικευμένοι γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και νοσηλεύτριες με ογκολογική πείρα απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών που ζητούν να ενημερωθούν για τον καρκίνο του στήθους.
Παράλληλα, το Δίκτυο Φροντίδας Μαστού υποστηρίζει τα Μαθήματα Αυτοεξέτασης που ήδη άρχισαν να γίνονται στην Αθήνα με ολιγομελείς ομάδες γυναικών και τα οποία σύντομα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Σ' ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον στα γραφεία της Ε.Α.Ε (Τσόχα 18-20), και ύστερα από επικοινωνία με την Τηλεφωνική Γραμμή, οι γυναίκες διδάσκονται από ειδικούς για την ανατομία και τη φυσιολογία των μαστών. Καθώς και τις μεθόδους αυτοεξέτασης.
Η Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης, τα Μαθήματα Αυτοεξέτασης, και η Προσωπική Γραμματεία Υγείας αποτελούν μερικές μόνο από τις προτεραιότητες που έθεσε σε εφαρμογή το Δίκτυο. Σύντομα, το κυτταρολογικό εργαστήριο της εταιρείας μας θα εί9ναι σε θέση να προσφέρει μια πρωτοποριακή μέθοδο για την έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών παθήσεων του μαστού, ενώ από τα Κέντρα της Ε.Α.Ε σε Παιανία και Θεσσαλονίκη θα εκπονηθούν ειδικά προγράμματα για τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Με το μήνυμα: "Έλα σε επαφή μαζί μας. Ξέρουμε και μπορούμε να σε βοηθήσουμε", το Δίκτυο Φροντίδας Μαστού της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στοχεύει στην προσέγγιση κάθε γυναίκας και του οικείου περιβάλλοντός της.


 

ΗΟΜΕPAGE