Νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Ωνάσειο
<<< Προηγούμενη σελίδα


Την απαρχή μιας νέας πορείας σηματοδοτεί για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η έναρξη λειτουργίας του ανακαινισμένου και πλήρως αναβαθμισμένου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του. Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Κ. Στεφανής επεσήμανε το ρόλο που διαδραμάτισε το Ωνάσειο (ΩΚΚ) από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του το 1993, ως σημείο αναφοράς για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τον ασθενή, για το εκπαιδευτικό του έργο και για τη γενικότερη οργάνωση και λειτουργία του.
Επίσης, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι "στο άμεσο μέλλον θα τεθούν τα θεμέλια για μια ουσιαστική αναβάθμιση του ΩΚΚ" και ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει νέο Δ.Σ., το οποίο θα ενσκήψει στα ζητήματα που απασχολούν το Κέντρο.
Αναφερόμενος στη λειτουργία του νέου εργαστηρίου, αλλά και στη γενικότερη λειτουργία του ΩΚΚ, ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καθηγητής κ. Αντώνης Μαΐλλης τόνισε ότι, στόχος της Διοίκησης είναι η διαρκής αναβάθμιση της ποιότητας και η διατήρηση και εξέλιξη των κανόνων εκείνων που ανέδειξαν το ΩΚΚ ως ένα από τα κορυφαία καρδιοχειρουργικά κέντρα παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας αυτής είναι ότι, ο νέος εξοπλισμός του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο - μόνο δύο άλλα Κέντρα στην Ευρώπη διαθέτουν αναλόγου επιπέδου εξοπλισμό.
Εκ μέρους του ιατρικού προσωπικού του Ωνασείου μίλησαν ο Καθηγητής Καρδιολογίας και Συντονιστής του Καρδιολογικού Τομέα κ. Διον. Κόκκινος, καθώς και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Π. Αλιβιζάτος.

 

ΗΟΜΕPAGE