Nεότερο φάρμακο σώζει ζωές μετά από έμφραγμα
<<< Προηγούμενη σελίδα

Θεραπεία με βαλσαρτάνη μετά από έμφραγμα, μειώνει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου κατά 25%. Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να σώζονται, κάθε χρόνο, 30.000 Αμερικανοί και 15-20.000 Ευρωπαίοι, που έχουν προσβληθεί από έμφραγμα.
Αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Ορλάντο, στις 10 Νοεμβρίου 2003 και δημοσιεύθηκαν παράλληλα στο διεθνούς φήμης εγκυρότερο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine (NEJM).
Πρόκειται για αποτελέσματα της μεγαλύτερης μακροχρόνιας κλινικής μελέτης που έγινε ποτέ, με 14.703 ασθενείς, της μελέτης VALIANT. Σύμφωνα με την VALIANT, στους ασθενείς που επιβίωσαν την οξεία φάση εμφράγματος και πήραν βαλσαρτάνη, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το φύλο, τη φυλή, άλλες πιθανές παθήσεις (όπως διαβήτης), ή άλλα φάρμακα που έπαιρναν ταυτόχρονα, μειώθηκε ο κίνδυνος πρώιμου θανάτου κατά 25%.
Η VALIANT (VALsartan In Acute myocardial iNfarcTion - Η βαλσαρτάνη στο οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου) είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη μακράς διαρκείας, με θέμα τη θεραπεία μετά από έμφραγμα μυοκαρδίου.
Η VALIANT έγινε σε 931 κέντρα σε 24 χώρες και ήταν μια προοπτική, πολυεθνική, τυχαιοποιημένη μελέτη παράλληλων ομάδων με έλεγχο δραστικού φαρμάκου, κατά την οποία συγκρίθηκε η ευεργετική δράση του Diovan όταν χορηγείται μόνο του, και του Diovan σε συνδυασμό με τον αναστολέα MEA καπτοπρίλη, έναντι της καπτοπρίλης μόνης, σε ασθενείς που λάμβαναν επίσης γενικές τις συνήθεις θεραπείες. Το κύριο τελικό σημείο ήταν η θνησιμότητα από οποιοδήποτε αίτιο.
H βαλσαρτάνη (Diovan), που ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων των υποδοχέων της αγγειοτενσίνης ΙΙ, είναι ήδη το κορυφαίο φάρμακο της κατηγορίας αυτής παγκόσμια για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.
Η VALIANT είναι μια καθοριστικής σημασίας καρδιαγγειακή μελέτη γιατί θα αλλάξει την ιατρική πρακτική που εφαρμόζεται μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Χάρη στο μέγεθος και στο ευρύ πεδίο εφαρμογής της, η VALIANT δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την περίθαλψη στον ολοένα μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που επιβιώνουν από έμφραγμα του μυοκαρδίου", δήλωσε ο Marc Pfeffer, MD, PhD, επικεφαλής της μελέτης VALIANT και Καρδιολόγος στο νοσοκομείο Brigham and Women's Hospital της Βοστώνης. Επίσης επικεφαλής της VALIANT είναι ο John MacMurray, MD, καθηγητής Καρδιολογίας και επίτιμος σύμβουλος Καρδιολόγος του προγράμματος Clinical Research Initiative in Heart Failure του πανεπιστημίου της Γλασκώβης.
Όλοι οι ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν υποστεί έμφραγμα μυοκαρδίου (έμφραγμα μυοκαρδίου με επιπλοκές λόγω καρδιακής ανεπάρκειας και/ή άλλης πάθησης συστολική δυσλειτουργία αριστερής κοιλίας). Τα εμφράγματα μυοκαρδίου, σύμφωνα με τον ορισμό της VALIANT, αποτελούν το 40% των καρδιακών προσβολών και ευθύνονται για το 80% των πρόωρων θανάτων.4 Οι άνθρωποι αυτοί μάλιστα διατρέχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να καταλήξουν πριν από την έξοδό τους από το νοσοκομείο, μετά από ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου, σε σύγκριση με τους ασθενείς που υφίστανται καρδιακή προσβολή χωρίς επιπλοκές.4
Είναι εντυπωσιακό ότι κάθε 29 δευτερόλεπτα κάποιος εμφανίζει καρδιακό επεισόδιο. Και ακόμη εντυπωσιακότερο, ότι κάθε λεπτό κάποιος πεθαίνει. Αν απεικονισθεί αυτό σε αριθμούς, περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε χρόνο, ή 1 εκατομμύριο Αμερικανοί παθαίνουν έμφραγμα μυοκαρδίου.
Το έμφραγμα του μυοκαρδίου, επομένως, παραμένει μία από τις πιο θανατηφόρες παθήσεις στον κόσμο. Σήμερα είναι πια γνωστό ότι η ηλικία, το φύλο, η φυλή και το οικογενειακό ιστορικό συνιστούν μερικούς από τους παράγοντες εκείνους που συμμετέχουν στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου. Οι καπνιστές έχουν διπλάσια πιθανότητα να προσβληθούν από έμφραγμα, από τους μη καπνιστές.
Δεν είναι όμως μόνο το κάπνισμα παράγοντας κινδύνου.
Η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, μαζί με το κάπνισμα, αποτελούν σημαντικούς ιατρικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακό επεισόδιο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, 600 εκατομμύρια υπερτασικοί βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος.
Παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση του εμφράγματος του μυοκαρδίου στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, οι ασθενείς που επιβιώνουν από την οξεία φάση του εμφράγματος του μυοκαρδίου διατρέχουν εξαιρετικά αυξημένο κίνδυνο να υποστούν νέα προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλες μοιραίες επιπλοκές. Ένας στους τρεις καταλήγει μέσα σε διάστημα ενός έτους από το πρώτο έμφραγμα του μυοκαρδίου.3 Τα μισά από τα εμφράγματα του μυοκαρδίου εκδηλώνονται σε άτομα που έχουν ήδη υποστεί έμφραγμα παλαιότερα.3
"Η βελτίωση της επιβίωσης μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου αποτελεί γενική προτεραιότητα. Η VALIANT αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της δέσμευσης της Novartis στην έρευνα για τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών", δήλωσε ο Thomas Ebeling, γενικός διευθυντής της Novartis Pharma AG. "Χάρη στο μέγεθός της, η VALIANT θα αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς για τη μελλοντική φροντίδα τέτοιων ασθενών".

Στοιχεία σχετικά με το σχεδιασμό / τα ευρήματα της μελέτης
Η συνεχιζόμενη ανάλυση των δεδομένων της VALIANT θα εξακολουθήσει για πολλά ακόμη χρόνια να προσφέρει πολύτιμες νέες πληροφορίες σχετικά με τη περίθαλψη των ασθενών μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ήδη, εκτός από τα κύρια ευρήματα της VALIANT, πέντε περιλήψεις εργασιών που βασίζονται στη μελέτη παρουσιάστηκαν στο ίδιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιολογίας.
Το Diovan είναι σήμερα το αντιυπερτασικό φάρμακο με την ταχύτερη ανάπτυξη παγκόσμια και έχει εγκριθεί για χρήση ως αντιυπερτασική θεραπεία πρώτης γραμμής σε περισσότερες από 80 χώρες. Η υπέρταση είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα του μυοκαρδίου. Το Diovan ενδείκνυται σε περισσότερες από 40 χώρες και για χρήση στην καρδιακή ανεπάρκεια. Αποτελεί το φάρμακο της Novartis με τις μεγαλύτερες πωλήσεις: το 2002 το ύψος των πωλήσεων σε όλον τον κόσμο ξεπέρασε τα 1,6 δις δολάρια. Η εταιρία θα καταθέσει αίτηση έγκρισης νέας ένδειξης χορήγησης για το DIOVAN, με βάση τα θετικά ευρήματα της VALIANT.

Η Novartis AG (NYSE: NVS) είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκόσμια στον τομέα των φαρμάκων και των καταναλωτικών. Το 2002, οι επιχειρήσεις του ομίλου είχαν πωλήσεις ύψους 20,9 δις δολαρίων και καθαρό εισόδημα 4,7 δις. Ο όμιλος επένδυσε περίπου 2,8 δις δολάρια σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Novartis βρίσκονται στη Βασιλεία της Ελβετίας και οι εταιρείες του ομίλου απασχολούν κάπου 78.200 άτομα και δραστηριοποιούνται σε 140 χώρες του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.novartis.com
Στην Ελλάδα η NOVARTIS (Hellas) έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα φαρμακευτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και των οφθαλμολογικών, στα καταναλωτικά προϊόντα υγείας και στα γενόσημα (Generics) προϊόντα.
To 2002 η Εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 205,1 εκ. Ευρώ και απασχολεί περίπου 410 άτομα σε όλη την Ελλάδα.


ΗΟΜΕPAGE