Δελτίο τύπου Πανελλήνια Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ):
Ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας - «Στέλνουμε μήνυμα ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και επενδύσεων»
(2/03/11)

<<< Προηγούμενη σελίδα


Η ΠΕΦ υποδέχεται δύο ακόμα εταιρείες- μέλη και βραβεύει αριστεύσαντες φοιτητές της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αθήνα, 24.02.2011. Η Πανελλήνια ΄Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού χώρου, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του χώρου του φαρμάκου, σε εκδήλωση στο Ballroom του Ξενοδοχείου Αthenaeum Intercontinental Athens. Στην εκδήλωση καλωσορίστηκαν στην οικογένεια της ΠΕΦ οι εταιρείες, VIANEX και GALENICA και πραγματοποιήθηκε η ετήσια απονομή βραβείων σε αριστεύσαντες φοιτητές Φαρμακευτικών Σχολών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Ν. Πολύζος, ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τομεάρχης Υγείας βουλευτής κ. Α. Γιαννόπουλος, ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ. Βλάχος, οι βουλευτές κ.κ. Νασιώκας, Χαραλαμπόπουλος, (ΠΑΣΟΚ), Παυλόπουλος, Χατζηδάκης, Γιακουμάτος (Ν.Δ.), ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κανελλόπουλος κ.α.
Νότα αισιοδοξίας στη βραδιά κι ενθαρρυντικό μήνυμα για το μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας προσέφερε η βράβευση αριστευσάντων τελειόφοιτων φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός του Προέδρου της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Ευγένιου Κοκκάλου. Στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης ο Θεόδωρος Κωλέτης, Πρόεδρος της ΠΕΦ, αναφέρθηκε στο παρόν και στο μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, εξέφρασε την ανησυχία των ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων για τα μέτρα της κυβέρνησης για τη συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης και έδωσε έμφαση στη δέσμευση της ΠΕΦ για την ελληνικότητα του χαρακτήρα της, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Στην πολύ δύσκολη αυτή περίοδο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι ελληνική φαρμακοβιομηχανία σημαίνει ανάπτυξη, σημαίνει θέσεις εργασίας, δημιουργία προστιθέμενων αξιών και απόλυτος σεβασμός στον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη. Ελληνική φαρμακοβιομηχανία σημαίνει επίσης εξαγωγές, επενδύσεις, τεχνογνωσία, έσοδα για το κράτος μέσω της φορολογίας και των εργοδοτικών εισφορών», ενώ συνέχισε «Είμαστε δεσμευμένοι στο όνομα των 8.500 εργαζομένων μας και των οικογενειών τους, να προσπαθήσουμε για τη δημιουργία ενός πλαισίου φαρμακευτικής πολιτικής που θα φέρει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην νέα εποχή.» Τέλος ο κ. Κωλέτης ανακοίνωσε την συμμετοχή της ΠΕΦ στην πρωτοβουλία του ΕΟΤ «Συμμαχία για την Ελλάδα», μια πρωτοβουλία που σφραγίζει την ελληνικότητα της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, μια ελληνικότητα που ταξιδεύει σήμερα σε όλο τον κόσμο μέσω των εξαγωγών των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών.»
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) εκφράζει τις θέσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών της χώρας, που διατηρούν περισσότερες από 20 παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και ο κύριος όγκος παραγωγής τους αφορά σε ουσιωδώς όμοια φάρμακα (γενόσημα) με εμπορική ονομασία (branded generics) τα οποία προορίζονται για την ελληνική αγορά και εξαγωγές σε 80 χώρες στον κόσμο. Παρόλο που το μερίδιο αγοράς των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών δεν ξεπερνά σήμερα το 13%, οι εταιρείες- μέλη της ΠΕΦ έχουν πάνω από το 50% των θέσεων εργασίας στον κλάδο. Παρά το γενικότερο κλίμα της ύφεσης που έχει μειώσει τον κύκλο εργασιών των περισσότερων εταιρειών, οι επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών αναλογούν στο 90% στο σύνολο του κλάδου. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και εξωτερικού «τρέχουν» δεκάδες ερευνητικά προγράμματα.


Eικόνα 1. Απεικονίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΦ (από αριστερά) : Νικόλαος Ρασσιάς (RAFARM), Φώτης Σακελαρίδης (PROTON PHARMA), Γεώργιος Παπάζογλου (NORMA HELLAS), Δημήτριος Δέμος (DEMO), Ιουλία Τσέτη (UNIPHARMA), Θεόδωρος Τρύφων (ELPEN), Βασίλειος Κάτσος (PHARMATHEN), Θεόδωρος Κωλέτης (LIBYTEC).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μάρκος Ολλανδέζος, ΠΕΦ: 210 52 47 139, 693 60 64 551

Πηγή: www.healthpages.gr