Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
για τον αγώνα των γιατρών
(8/02/11)

<<< Προηγούμενη σελίδα



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων και προέδρων όλης της χώρας, προκηρύσσει 48ωρη Πανελλαδική Πανιατρική απεργία για τις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2011.
Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00, καλεί όλους τους ιατρούς σε Πανιατρική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και σε συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει στην Πλατεία Συντάγματος.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλύπτει και υποστηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, η ΟΕΝΓΕ και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι, με αίτημα την απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει την απεργοσπαστική τακτική του Υπουργείου και της διοίκησης του ΙΚΑ και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία και να αρνηθούν στα απεργοσπαστικά σχέδια.
Ο αγώνας όλων των κλάδων των ιατρών είναι κοινός για να προστατεύσουν την επιστημονική και εργασιακή αξιοπρέπεια των ιατρών και το αγαθό της δημόσιας υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δρ. Εμμανουήλ Γ. Καλοκαιρινός Δρ. Κώστας Ι. Αλεξόπουλος