TΡΙΤΗ 04/01/2011:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
(05/01/11)

<<< Προηγούμενη σελίδα



Ο ΙΣΑ  καλεί σε θέση μάχης τα μέλη του εν όψει κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου σκούπα «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους Κοινωνικούς Εταίρους και τους Ιατρικούς Συλλόγους.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση και το Υ.Υ.Κ.Α. συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο της υποβάθμισης της υγείας του Λαού και της επιστημονικής και επαγγελματικής εξαθλίωσης του Έλληνα Γιατρού και όλα αυτά στο όνομα του Μνημονίου.
Απροκάλυπτα προχωρά πλέον στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του Συστήματος Υγείας και εξαναγκάζει τους πολίτες να βάλλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη προκειμένου να προστατέψουν την υγεία τους, ακόμη και μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Μέσα από τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων διαχωρίζει τους πολίτες σε πληβείους που με 5 ευρώ θα εξυπηρετούνται το πρωί και σε πατρικίους που με 90 ευρώ θα επιλέγουν τον ιατρό τους το απόγευμα.
Η ενοποίηση των κλάδων Υγείας των Ταμείων υπό τις παρούσες συνθήκες και χωρίς προαπαιτούμενα, θα οδηγήσει στην ισοπέδωση προς τα κάτω των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους Έλληνες πολίτες και στο μάντρωμά τους σε ατέλειωτες ουρές και λίστες αναμονής.
Οι Γιατροί ενωμένοι στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και την πολιτική Ηγεσία, το Υ.Υ.Κ.Α. , ότι δεν είμαστε δεδομένοι  και δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την περιθωριοποίησή μας, τα προαποφασισμένα και τα τετελεσμένα.
Θα δώσουμε δυναμικά το παρόν σε όλα τα επίπεδα, δίπλα στο Λαό, μαζί με το Λαό και δεν θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί η επιχείρηση κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και η εξαθλίωση του Έλληνα Γιατρού.



Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤ. ΡΗΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ