Συνεχίζει τις επενδύσεις η Φαρμακευτική Εταιρεία Kleva (27/10/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα



Συμφωνία με την γερμανική εταιρεία ΤAD PHARMA υπέγραψε η εταιρία Kleva, για την προώθηση του φαρμάκου CLOPIDOGREL TADR, προσδοκώντας την τοποθέτησή της σε μια από τις πρώτες εταιρίες πωλήσεων/προώθησης κλοπιδογρέλης στην Ελλάδα.
Η διοίκηση της Kleva, με επικεφαλής τον Θεόδωρο Χρονόπουλο και την Λέττα Χρονοπούλου, εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμφωνία αυτή, με την οποία εισέρχεται σε μία πολύ μεγάλη θεραπευτική αγορά. Στο μεταξύ, παρά την συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση και τα προβλήματα που διέρχεται ο φαρμακευτικός κλάδος, η Kleva συνεχίζει να επενδύει, τόσο σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού & τεχνογνωσίας, όσο και σε νέα προϊόντα και ανθρώπινο δυναμικό, παραμένοντας συνεπής στο πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει εξαγγείλει για την επόμενη πενταετία.
Στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, σύμφωνα με τη διοίκησή της, θα συμβάλουν καθοριστικά το άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό και η αναδιοργάνωση του τμήματος πωλήσεων. Στο πλαίσιο οργάνωσης και εξέλιξης του τμήματος έχουν δημιουργηθεί ήδη τρεις «γραμμές» πωλήσεων:
- Η 1η Γενική Γραμμή GENERAL, αφορά παθολόγους, γαστρεντερολόγους, ορθοπεδικούς κ.ά.
- Η 2η Καρδιολογική Γραμμή CVS, αφορά καρδιολόγους και διαβητολόγους.
- Η 3η Γραμμή Κεντρικού Νευρικού Συστήματος CNS, αφορά νευρολόγους και ψυχιάτρους.
Η αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία Kleva διακινεί σήμερα 50 ιδιοσκευάσματα σε 13 βασικές θεραπευτικές κατηγορίες, όπως παθήσεις του μυοσκελετικού και πεπτικού συστήματος, αρθροπάθειες, μεταβολικά νοσήματα, ογκολογικά, αντικαταθλιπτικά, αντιμικροβιακά, καρδιολογικά, ανοσοποιητικό και κεντρικό νευρικό σύστημα.

Για την πρόληψη των θρόμβων
Ένα φάρμακο που σώζει ζωές και δεν είναι τυχαίο ότι έχει συνταγογραφηθεί σε πάνω από 100.000.000 ασθενείς παγκοσμίως, με πανευρωπαϊκή έγκριση σε 29 χώρες, έρχεται τώρα και στην Ελλάδα, από την αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία Kleva.
Το προϊόν CLOPIDOGREL TAD® περιέχει τη δραστική ουσία κλοπιδογρέλη, η οποία είναι αναστολέας συσσώρευσης αιμοπεταλίων. Αυτό σημαίνει ότι συμβάλλει στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα. Ο σχηματισμός θρόμβων οφείλεται στη συσσώρευση (συγκόλληση) ειδικών κυττάρων στο αίμα που ονομάζονται αιμοπετάλια.
Η κλοπιδογρέλη αναστέλλει τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων, εμποδίζοντας την προσκόλληση μιας ουσίας που ονομάζεται διφωσφορική αδενοσίνη (ADP) σε έναν ειδικό υποδοχέα στην επιφάνειά τους. Κατ' αυτόν τον τρόπο, τα αιμοπετάλια καθίστανται μη κολλώδη, γεγονός το οποίο μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων στο αίμα και συμβάλλει στην πρόληψη νέας καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.
Το CLOPIDOGREL TAD® είναι απόλυτα βιοϊσοδύναμο με το πρωτότυπο ιδιοσκεύασμα PLAVIX f.c.tabs 75mg, όπως αποδεικνύεται και από τη μελέτη βιοϊσοδυναμίας που έχει διεξαχθεί σε 96 υγιείς εθελοντές.