Η Pfizer Inc. παρέχει βοήθεια στην Αϊτή
με φαρμακευτικά προϊόντα και οικονομική ενίσχυση για τη χώρα και τους κατοίκους της
(3/03/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Νέα Υόρκη, Ιανουάριος 2010: Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Pfizer Inc. προς τους πληγέντες της Αϊτής, με την ανακοίνωση παροχής βοήθειας της Εταιρείας προς τη χώρα, έπειτα από τις ζημιές που υπέστη από το σεισμό της 12/01/2010.
Η Pfizer Inc. θα παρέχει συνδυασμένη βοήθεια με τη μορφή φαρμάκων και χρηματικής ενίσχυσης για τις προσπάθειες αποκατάστασης και ανακούφισης της Αϊτής και των κατοίκων της. Ειδικότερα, η Εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει:
1. ποσό μέχρι 1 εκατομμύριο δολάρια, με τη μορφή δωρεάς φαρμακευτικών προϊόντων στις οργανώσεις ανακούφισης που εξυπηρετούν τους πληθυσμούς της Αϊτής και
2. χρηματική δωρεά $250.000 που θα διανεμηθεί εξίσου μεταξύ της UNICEF και της CARE.
Οι δωρεές των προϊόντων, που συντονίζονται τοπικά από την Pfizer Λατινικής Αμερικής, θα οριστικοποιηθούν μόλις προσδιορίσουν οι αρχές της Αϊτής τις ανάγκες τους. Η Pfizer αξιολογεί επίσης την προοπτική της αποστολής συναδέλφων για να βοηθήσουν εθελοντικά τοπικά στην Αϊτή, μέσω του Παγκόσμιου Προγράμματος Συνεργατών Υγείας (Global Health Fellows Program).
Ο Πρόεδρος της Pfizer Inc., Jeff Kindler, δήλωσε: «Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι κοντά στον κόσμο της Αϊτής - ιδιαίτερα στα πολλά θύματα και τις οικογένειές τους. Ελπίζουμε ότι η υποστήριξή μας θα βοηθήσει τις ηρωικές προσπάθειες ανακούφισης και αποκατάστασης που συνεχίζονται μετά από αυτή την τραγωδία». Η Caroline Roan, Αντιπρόεδρος Εταιρικής Ευθύνης, αναφέρει σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων της Pfizer Inc. για την παροχή βοήθειας: «Στην περίπτωση φυσικών καταστροφών, η ομάδα Εταιρικής Ευθύνης της Pfizer συνεργάζεται με τις τοπικές και περιφερειακές αγορές των περιοχών που έχουν πληγεί, για τη λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης. Βάσει αυτών, υποβάλλει μια σύσταση στην ηγεσία της εταιρείας για τις κατάλληλες συνεισφορές, τόσο σε χρήματα όσο και σε προϊόντα».

Σχετικά με την Pfizer: Pfizer Inc: Mαζί για ένα υγιέστερο κόσμο
Στην Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια για ανθρώπους και ζώα, προϊόντα διατροφής, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως προϊόντα φροντίδας υγείας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια ηγετική βιοφαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά στον τομέα της υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Pfizer Hellas, επισκεφτείτε μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pfizer.gr O όμιλος των εταιρειών Pfizer περιλαμβάνει πλέον μεταξύ των μελών του διεθνώς και όλες τις εταιρείες της Wyeth. Ωστόσο, η συγχώνευση σε τοπικό επίπεδο της Pfizer Ελλάς Α.Ε. και της Wyeth Ελλάς A.E., θυγατρικών πλέον εταιρειών του ομίλου Pfizer, θα απαιτήσει την πάροδο μερικών μηνών μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών νομικών και ρυθμιστικών διαδικασιών.