Εγκαίνια Νέας Πτέρυγας, Δωρεά Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,
του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο»
(18/02/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Με την παρουσία της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου, του Διοικητού της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δρ.Π. Καψαμπέλη, του Βουλευτού Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ.Σ. Μοσχόπουλου, του Νομάρχη του Νησιού κ.Δ. Γεωργάτου, της Δημάρχου Παλικής κ.Ν.Αλεξανδροπούλου - Χαριτάτου, του εκπροσώπου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ.Γ.Αγουρίδη, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αρχών του Νομού, και πλήθους κόσμου τελέσθηκαν τα Εγκαίνια της Νέας Πτέρυγας, Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010. Σε σύσκεψη στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα ,που προηγήθηκε των εγκαινίων, στην οποία Προήδρευσε η κ.Υπουργός, ετέθησαν από το Προσωπικό και τους Θεσμικούς εκπροσώπους όλα τα θέματα βελτίωσης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στην Παλική.
Ακολούθησε η Τελετή Αγιασμού του κτιρίου ,που έγινε από το Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ.Σπυρίδωνα και ξενάγηση στους χώρους της Νέας Πτέρυγας, η οποία έχει την λειτουργική δυνατότητα στέγασης:
- Παιδιατρικού Τμήματος με Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας
- Τμήματος Μαιευτικής Φροντίδας
- Διοικητικών Υπηρεσιών
- Ιατρικής Βιβλιοθήκης και
- Αξονικού Τομογράφου.
Στη συνέχεια στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου έγινε η Εκδήλωση Εγκαινίων, στην οποία προήδρευσαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Ε.Κεκάτος και ο Παιδίατρος κ.Ε.Διονυσάτος.
Στην Κεντρική είσοδο υποδοχής του Θεατρικού Μεγάρου υπήρχε «Φωτογραφική Έκθεση» της Ιστορίας του Νοσοκομείου ,την επιμέλεια της οποίας είχε ο εκπαιδευτικός-ιστορικός κ.Γ.Γαλανός. Πλήθος κόσμου παρευρέθη στην εκδήλωση ,μεταξύ των οποίων , ο Λιμενάρχης κ.Α. Μάζης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, η Αντινομάρχης Αθηνών κ.Μ. Χολέβα, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ.Ν.Βαλλιανάτος, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ.Δ.Ανδρεάτος, οι Αντιδήμαρχοι Παλικής κ.Σ.Μαροπούλου και κ.Δ.Μαρούλης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μέλη της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαιδευτικής Κοινότητας ,η κ.Λ.Βεργωτή, ο Καθ.Γ.Μεταξάς, ο Καθ.Γ.Κολαϊτης, η Γραμματέας του Συνασπισμού Δρ.Σ.Αράβου - Παπαδάτου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ.Δ.Πυλαρινός, οι Ιατροί κ.Π.Μπαζίγος, κ.Β.Αναγνωστόπουλος, κ.Ν.Στρίντζης, κ.Γ.Θεοφιλάτος, κ.Ε.Γιάκα , κ.Σ.Αλιβιζάτος, κ.Σ.Ζαφειράτου, κ.Δ.Γαρμπής, κ.Φ.Βόντας, κ.Αικ.Κουλουμπή, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Σχολής Αργοστολίου κ.Ν.Φαμπιάτος, η Πρόεδρος του Λύκειου Ελληνίδων κ Ε.Μοσχονά, ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Σχολής κ.Σ.Σακαλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. κ.Σ.Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Δ. κ.Σ.Μοσχόπουλος, ο Τεχνικός συνεργάτης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ.Χ.Καθάριος. η Διευθύντρια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου κ.Μ.Παπαδάτου.
Χαιρετισμό απηύθυναν, η Υπουργός κ.Ξενογιαννακοπούλου, στην οποία και προσεφέρθη Αναμνηστική Τιμητική Πλακέτα από το Νοσοκομείο και Δώρα από τα Μέλη του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παλικής, ο Βουλευτής κ.Μοσχόπουλος, ο Νομάρχης κ.Γεωργάτος, η Δήμαρχος κ.Αλεξανδροπούλου, ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε. Δρ.Π.Καψαμπέλης, ο τ.Βουλευτής και εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου» κ.Π.Αλιβιζάτος, ο οποίος ανακοίνωσε την Δωρεά από το Ίδρυμα ενός Ασθενοφόρου εντός των επομένων ημερών και την απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος να προσφέρει τον εξοπλισμό της Νέας Πτέρυγας, ο τ.Βουλευτής κ.Α.Παρίσης, ο τ.Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Δ.Βαλλιανάτος και η Αντιπροέδρος του Συλλόγου Φίλων του Ασθενούς, που ήταν και ο Φορέας υλοποίησης της Δωρεάς, κ.Α.Παπαδάτου - Καλού.
Αναμνηστική έκδοση με την ιστορία του Νοσοκομείου προσεφέρθη σε όλους όσους απηύθυναν Χαιρετισμό. Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με Χαιρετισμό ,που απέστειλαν: o Δήμαρχος Αθηναίων κ.Ν.Κακλαμάνης, ο τ.Υπουργός κ.Δ.Αβραμόπουλος, η τ.Υπουργός κ Ντ.Μπακογιάννη, ο τ.Υπουργός κ.Γ.Αρσένης, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ.Β.Αλεξανδρίδου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Α. Μοσχονάς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ.Στ.Παπαθεμελής.
Ακολούθως ο Παιδίατρος κ. Ε. Διονυσάτος ανέπτυξε τις δυνατότητες βελτίωσης της Παιδιατρικής υποδομής και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ε. Κεκάτος αναφέρθηκε τόσο στις αναγκαιότητες της επέκτασης της κτηριακής υποδομής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος όσο και στο ιστορικό της πολύτιμης Δωρεάς, με παράλληλη προβολή των σταδίων ανέγερσης της νέας Πτέρυγας.
Τιμητικές Πλακέτες έκφρασης ευχαριστιών προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρθηκαν στον κ Γ.Αγουρίδη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και από την κ.Δήμαρχο Παλικής. Ακολούθως ο κ.Αγουρίδης απηύθυνε Χαιρετισμό.
Ευχαριστίες εκφράστηκαν, στον κ.Φ.Γασπαράτο και κ.Α.Δημητρόπουλο για την συμβολή τους στην διαδικασία της Δωρεάς και στον Πολιτικό Μηχανικό κ.Ν.Μαρκάτο για την αφιλοκερδή σύνταξη του φακέλου του αιτήματος . Αναμνηστικές Τιμητικές Πλακέτες προσφέρθηκαν στον Πολιτικό Μηχανικό κ.Β.Ρουχωτά και στους συνεργάτες του για τις δωρεάν μελέτες και την συνεπή και εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων άριστη εκτέλεση του έργου και στον Δρ.Π.Καψαμπέλη για την διαρκή , πρόθυμη και άμεση ανταπόκριση των Υπηρεσιών της 6ης Υ.Πε. στην υλοποίηση της Δωρεάς.
Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Καθηγητής Στ.Γερουλάνος έδωσε διάλεξη με θέμα τη «Φιλανθρωπία δια μέσου των αιώνων». Η εκδήλωση έκλεισε με εορταστική συναυλία της Παιδικής χορωδίας του Δήμου Παλικής ,που διηύθυνε ο Μαέστρος κ.Σ.Θεοτοκάτος.
Η Δεξίωση και η οπτικοακουστική κάλυψη της Εκδήλωσης ήταν ευγενής προσφορά του Δήμου Παλικής.
Ο υπεύθυνος οργάνωσης της Εκδήλωσης των Εγκαινίων της Νέας Πτέρυγας, απερχόμενος Διοικητής κ.Ε.Κεκάτος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον κ.Αγουρίδη, που το εκπροσώπησε, τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ.Σπυρίδωνα και τους Ιερείς που τον συνόδευαν, την Υπουργό Υγείας κ.Ξενογιαννακοπούλου, τους λειτουργούς των Μ.Μ.Ε., που κάλυψαν την Εκδήλωση, όλους όσους στήριξαν ηθικά και υλικά την Εκδήλωση και το πλήθος του κόσμου, που τίμησε με την παρουσία του το «Ευχαριστώ» του Νοσοκομείου για την Πολύτιμη Δωρεά.

Πηγή: www.healthpages.gr