Μήνυμα προσφοράς ζωής από τον Πατριάρχη
στα εγκαίνια του νεφρολογικού κέντρου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» στην Καλαμάτα
(23/02/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά κλίμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εγκαινίασε το 5ο Νεφρολογικό Κέντρο του Ομίλου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» στην Καλαμάτα.
Στην ομιλία του ο κ. Βαρθολομαίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της δωρεάς οργάνων, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι στην ανθρώπινη ύπαρξη.
«Μη παίρνετε τα νεφρά σας μαζί σας στον ουρανό. Κάποιοι τα χρειάζονται στη γη», είπε χαρακτηριστικά, προτρέποντας υγιείς και πάσχοντες στην εθελούσια «προσφορά ζωής».
«Η Ελλάδα ζει, ατυχώς», συμπλήρωσε, «μιαν διαρκή τραγωδίαν τροχαίων ατυχημάτων με οδυνηρώς μεγάλον αριθμόν θυμάτων. Το καλύτερον μνημόσυνον που θα ηδύναντο να τους κάμουν οι συγγενείς των, θα ήτο να εδώριζον τα όργανά των προς μεταμόσχευση».
Αναφερόμενος στη δημιουργία του νέου Νεφρολογικού Κέντρου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» στην Καλαμάτα, τόνισε τη σπουδαιότητα ύπαρξης μιας τέτοιας μονάδας στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, τόσο για τους ντόπιους αιμοκαθαιρόμενους, όσο και για τους ξένους τουρίστες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλομεν τον πάσχοντα συνάνθρωπον να δύναται να μετέχει δημιουργικώς εις το κοινωνικόν γίγνεσθαι, να χαίρεται, όπως και οι λοιποί, τας στοιχειώδεις ανέσεις του βίου, ακόμη και τας διακοπάς του, αι οποίαι θα τον ξεκουράσουν ψυχικώς, θα τον ενισχύσουν και θα συμβάλλουν μεγάλως εις την βελτίωσιν της ποιότητος του βίου του».
Ο πρόεδρος του Ομίλου, ιατρός νεφρολόγος, Δημήτρης Δημητριάδης, μίλησε για το όραμα, την φιλοσοφία και την προοπτική των Νεφρολογικών Κέντρων ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες, δεν επιδέχονται καμιάς παρέκκλισης, ελαστικότητας ή επιπολαιότητας και ότι η γνώση και το ήθος είναι στοιχεία της ταυτότητας των μονάδων τεχνητού νεφρού, στοιχεία που αποτελούν όπλο και δύναμη μαζί, ώστε καθημερινά το όραμα του Ομίλου να παίρνει σάρκα και οστά.
Μετά την τελετή του Αγιασμού, ο Πατριάρχης ξεναγήθηκε στους χώρους του Νεφρολογικού Κέντρου. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Θάσου κ. Αμβρόσιος, βουλευτές του νομού, ο νομάρχης Μεσσηνίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά. Την εκδήλωση των εγκαινίων συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση.

Ο Όμιλος «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»
Το 2010, ο Όμιλος Νεφρολογικών Κέντρων «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο, της παροχής υπηρεσιών υγείας.
Όλα αυτά τα χρόνια, κύριος στόχος των Νεφρολογικών Κέντρων είναι η ασφαλής και ποιοτική αιμοκάθαρση, το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των ασθενών και των συνοδών τους, η άριστη και συνεχής ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη, ο σεβασμός και η ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και η τήρηση υψηλών προδιαγραφών σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Κατά τη διενέργεια των συνεδριών αιμοκάθαρσης τηρούνται οι διεθνείς προδιαγραφές σε απόλυτο βαθμό. Υπάρχει συνεχής βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, από το, επιστημονικά άρτια, εκπαιδευμένο προσωπικό, έτσι ώστε οι Έλληνες και ξένοι ασθενείς, να απολαμβάνουν την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, είτε στις διακοπές τους, είτε στο μόνιμο τόπο κατοικίας τους.
Το δίκτυο κέντρων αιμοκάθαρσης του ομίλου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2000 από την έναρξη της λειτουργίας του, τόσο για της ιατρικές, όσο και για τις τουριστικές του υπηρεσίες.

Οι μονάδες που λειτουργούν σήμερα είναι:
1. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: Έναρξη το 2000. Η πρώτη μονάδα του Ομίλου και η πρώτη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης εκτός νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών, σύμφωνα με το ΠΔ 225 του 2000. Εξυπηρετεί 100 Έλληνες ασθενείς και 500 - 600 τουρίστες κάθε χρόνο.
2. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Έναρξη Σεπτέμβριος του 2006. Η μονάδα εξυπηρετεί σήμερα 140 ασθενείς.
3. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Η μονάδα λειτουργεί από τον Μάιο του 2008 και εξυπηρετεί 75 ασθενείς.
4. Η μονάδα Μedialyse στη Βόρεια Ελλάδα, στις Σέρρες. Έναρξη Νοέμβριος του 2008.
5. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αποτελεί την 5η και νεότερη μονάδα του Ομίλου. Το 1200 τ.μ. κτίριο, δυναμικότητας 100 ασθενών, τοποθετημένο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον τεσσάρων στρεμμάτων, πλήρως εναρμονισμένο με το πανέμορφο τοπίο της Μεσσήνης, εξυπηρετεί, από το Φεβρουάριο του 2009, τόσο τους αιμοκαθαιρόμενους της ευρύτερης περιοχής, όσο και τους αιμοκαθαιρόμενους επισκέπτες του Ν.Α. άκρου της Πελοποννήσου.
Διαθέτει 17 νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα Fresenius Medical Care, είναι επανδρωμένο, με ομάδα 3 καταξιωμένων νεφρολόγων και άρτιο επιστημονικά, νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ παρέχει συνεχή παρακολούθηση από καρδιολόγο και αγγειοχειρουργό. Προσφέρει μία πολυτελή κτιριακή υποδομή, ΅ε ευχάριστους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας των ασθενών και των συνοδών τους, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, σε ένα από τα πλέον ειδυλλιακά μέρη της Ελλάδας.