Δελτίο Τύπου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σχετικά με τα απλήρωτα χρέη του Δημοσίου προς τα μέλη του ( 7/10/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, παρακολουθεί έκπληκτος την συνεχιζόμενη στάση πληρωμών των μελών του από το Δημόσιο.
Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις της πολιτείας για τακτοποίηση των οφειλών του δημοσίου από τον Ιανουάριο του 2009, εξακολουθούμε να μένουμε απλήρωτοι.
Χορτάσαμε από λόγια και υποσχέσεις. Δεν αντέχουμε πλέον να υποστηρίζουμε οικονομικά την πρωτοβάθμια περίθαλψη που οφείλει το Δημόσιο να παρέχει στους ασφαλισμένους του. Και σαν να μην έφθανε αυτό, τα βήματα του Δημοσίου ακολουθούν και τα προσφάτως ενοποιημένα Ασφαλιστικά Ταμεία - που ενοποιήθηκαν για να εξυγιανθούν - , αλλά όπως φαίνεται αντί για εξυγίανση οδηγούνται στην πτώχευση με αποτέλεσμα αυξημένη γραφειοκρατία, υπέρογκα έξοδα και πάγωμα των πληρωμών μας.
Η τακτική αυτή του Δημοσίου και αρκετών από τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, μας έχει αναγκάσει να δανειζόμαστε από τράπεζες υπέρογκα ποσά για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Οι μόνοι που δεν ενδιαφέρονται να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, είναι το Δημόσιο και τα υπόλοιπα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε απαθείς την αδιαφορία και ασυνέπεια της Πολιτείας και θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων μας και την εφαρμογή των νόμων, τους οποίους υποχρεούται καταρχάς να σέβεται το ίδιο το κράτος.

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής