H ΚΕΒΕ χορηγεί εξοπλισμό τηλεϊατρικής VIDAVO στο Αγ. Όρος ( 17/07/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Παραδόθηκε σε ιατρό του Κ.Υ. Καρυών εξοπλισμός τηλεϊατρικής της εταιρίας VIDAVO AE (εταιρία εφαρμογών τηλεματικής στην Υγεία) από τον πρόεδρο της ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και καθηγητή καρδιολογίας κο Γκελερή. Συγκεκριμένα η ΚΕΒΕ αποφάσισε να χορηγήσει στο Κέντρο Υγείας Καρυών στο Αγ. Όρος 2 συσκευές ηλεκτροκαρδιογράφου με bluetooth και 1 συσκευή πιεσόμετρου & γλυκοζόμετρου με bluetooth μαζί με laptop σαν μέσο διαδικτυακής πρόσβασης. Ο στόχος της ΚΕΒΕ με τη χορηγία αυτή ήταν η διευκόλυνση των μοναχών που ζουν μακριά από κεντρικά Νοσοκομεία και για το λόγο αυτό αναγκάζονται να μετακινούνται όποτε χρειάζονται εξειδικευμένες υπηρεσίες. Μέσω της «Τηλεϊατρικής» καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί και οι μοναχοί μπορούν πλέον να λαμβάνουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας.
Το σενάριο προβλέπει ότι το ιατρικό προσωπικό στο Κ.Υ. Καρυών θα καταγράφει το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) και τις άλλες βιολογικές παραμέτρους των ασθενών, οι οποίες θα αποστέλλονται ασύρματα στον κεντρικό σταθμό server. To εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό στην εντατική μονάδα της Καρδιολογικής στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ θα μελετά τις καταγραφές μέσω Internet με εξουσιοδοτημένη πρόσβαση 24 ώρες και θα απαντά στέλνοντας τη διάγνωση. Η αμφίδρομη επικοινωνία γενικού ιατρού στο Κ.Υ. Καρυών και ειδικού καρδιολόγου στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ απεικονίζεται στο διάγραμμα:
Mε την τεχνική υποστήριξη των εταιριών VIDAVO ΑΕ και Inventics AE (εταιρία πληροφορικής) έγινε η εγκατάσταση του εξοπλισμού και η εκπαίδευση του ιατρού κου Μιτελούδη, ο οποίος στελεχώνει το Κ.Υ. Καρυών, στη χρήση του. Παράλληλα έγινε και η εκπαίδευση των ειδικών ιατρών στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.
H VIDAVO, εταιρία εφαρμογών τηλεματικής στην υγεία, έχει υλοποιήσει με επιτυχία δίκτυα εφαρμογής υπηρεσιών τηλεμετρίας ιατρικών παραμέτρων ευπαθών και απομακρυσμένων ομάδων πληθυσμού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. ¶ξονας δράσης της εταιρίας αποτελεί η αξιοποίηση της ιατρικής πληροφορικής και της τηλεματικής στην υγεία για την ενίσχυση της πρόσβασης των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 10 Ιουλίου 2009, Vidavo