Σημαντικό πρόγραμμα προ συμπτωματικού ιατρικού έλεγχου για τα μέλη
του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου
( 10/07/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Γ. Πατούλης: Φιλοσοφία μας είναι όχι να θεραπεύσουμε τον ασθενή, αλλά να διατηρήσουμε υγιή τον πολίτη

Πρωτοποριακό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ιατρικού ελέγχου (screening) εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου στα μέλη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος προληπτικού ελέγχου, που προωθεί ο Δήμος Αμαρουσίου για τη διατήρηση της υγείας των πολιτών. Στα χίλια περίπου μέλη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν μια σειρά εξετάσεις screening, όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης και οξυγόνωσης τους αίματος, μετρήσεις για έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας με σπιρόμετρο, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα, κ.α.  
Για τα ανήλικα μέλη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου ζητείται η γραπτή συγκατάθεση των γονέων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ιατρική εξέταση.
Στόχος είναι η διατήρηση της υγείας των πολιτών και όχι η θεραπεία των ασθενών. Στην περίπτωση όμως που από το screening διαπιστωθεί πρόβλημα υγείας, πραγματοποιείται παραπομπή σε θεράποντα ιατρό. Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια της πολύ επιτυχημένης πρωτοβουλίας του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, η οποία περιελάμβανε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στους πολίτες, με την ευκαιρία την Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.
Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ιατρικού έλεγχου που εφαρμόζεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο υπογραμμίζει:
«Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις και αξιοποιώντας τις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου. Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή ενδεικτικών προληπτικών εξετάσεων στους πολίτες με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στην πλατεία ΗΣΑΠ προχωρούμε ένα βήμα περισσότερο. Την περίοδο αυτή, στα μέλη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου πραγματοποιείται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα προ συμπτωματικού ιατρικού ελέγχου. Στόχος της νέας μας αυτής πρωτοβουλίας είναι η διενέργεια προληπτικών εξετάσεων για τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας των μελών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, αλλά και η διάδοση του μηνύματος σε όλους τους πολίτες ότι η πρόληψη μας αφορά όλους. Φιλοσοφία μας είναι όχι να θεραπεύσουμε τον ασθενή, αλλά να διατηρήσουμε υγιή τον πολίτη».


Πηγή: Δελτίο Τύπου, 6 Ιουλίου 2009, Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου