Το 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο «Χρόνια προβλήματα ασθενών της ΜΕΘ:
Πνευμονική υπέρταση & συνοδές παθήσεις» διοργανώθηκε με επιτυχία
από την Εντατική Θεραπεία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
( 5/06/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Με επιτυχία διεξάχθηκε το 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Χρόνια προβλήματα ασθενών της ΜΕΘ: Πνευμονική Υπέρταση & Σύνοδες Παθήσεις» στις 29-31 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.
Το Συμπόσιο, το οποίο διοργάνωσε η Εντατική Θεραπεία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, της Ε.Ν.Ε, της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Ύπνου, του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του Συμποσίου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν γύρω από θέματα όπως είναι η πνευμονική υπέρταση, οι διαταραχές αναπνοής και ύπνου, τα ρευματικά νοσήματα καθώς και για την θρομβοεμβολική νόσο. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε και στα παθολογικά και καρδιολογικά προβλήματα που συσχετίζονται με την πνευμονική υπέρταση.
Σκοπός του Συμποσίου ήταν η συνεχής ενημέρωση και κατάρτιση των επιστημόνων σε θέματα υγείας που αφορούν χρόνια προβλήματα των ασθενών της ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έχουν έναν ενεργό ρολό, μέσα από την παρουσίαση περιστατικών και του σχολιασμού από τους ειδικούς, με στόχο την αρτιότερη κατανόηση των μεθόδων διάγνωσης, αντιμετώπισης, και παρακολούθησης των χρονίως πασχόντων ασθενών με προβλήματα πνευμονικής υπέρτασης. Παράλληλα, για την καλύτερη εξοικείωση των συμμετεχόντων σε τεχνικά θέματα που αφορούν στην καθημερινή φροντίδα των ασθενών, πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένα workshops από ειδικούς.
Οι εργασίες του 3ου Επιστημονικού Συμποσίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 31 Μαΐου, με την πραγματοποίηση του Πιστοποιημένου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης σεμιναρίου BLS, με θέμα «Βασική υποστήριξη της ζωής, και αυτόματη εξωτερική απινίδωση», στο Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν Ιωαννίνων.
Στο Συμπόσιο έλαβαν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες του ιατρικού χώρου οι όποιοι αποτέλεσαν την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή. Η οργανωτική επιτροπή τέθηκε υπό την προεδρία του καθηγητή Εντατικής Θεραπείας και διευθυντή της ΜΕΘ ΠΓΝ Ιωαννίνων, κ. Γ. Νάκου.