Ο Κώστας Μπασιούκας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές ( 29/05/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Ο πρόεδρος του συλλόγου ΔΕΠ και αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κώστας Μπασιούκας, είναι το 15ο μέλος του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η υποψηφιότητα του Κώστα του Μπασιούκα είναι μια ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής και της συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, η οποία στη συνέχεια υιοθετήθηκε από όλους τους τοπικούς ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου. Είναι δηλ. μια υποψηφιότητα της περιφέρειας που προτάθηκε από την περιφέρεια, που συμβολίζει αυτή την αποκεντρωμένη και περιφερειακή διάσταση της πολιτικής, που φιλοδοξεί να αναδείξει τα τοπικά προβλήματα και τους μεγάλους αγώνες της Ηπείρου», τόνισε το μέλος της συντονιστικής γραμματείας Ιωαννίνων Γιάννης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση των μελών του ευρωψηφοδελτίου. Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε την ενεργό και μάχιμη παρουσία του κ. Μπασιούκα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Δεν είναι μόνο ένας καταξιωμένος επιστήμονας και Αναπληρωτής Καθηγητής Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά είναι ένας άνθρωπος πολιτικά μάχιμος, πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, με μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ο Κώστας Μπασιούκας, γεννήθηκε στο Αθαμάνιο Άρτας το 1948. Με τη σύντροφό του Όλγα Πολυχρονιάδου έχουν δύο κόρες φοιτήτριες. Ζει και εργάζεται στα Γιάννενα ως αναπληρωτής Καθηγητής Δερματολογίας. Έχει πλούσιο ερευνητικό έργο, πλήθος δημοσιεύσεων ενώ είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου «Εξωγενής δερματίτις - δερματίτις εξ επαφής», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καυκάς. Η συνδικαλιστική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από διάφορες θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομειακών γιατρών και τελευταία ως πρόεδρος του συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.