Γιώργος Πατούλης: Να αναλάβουν οι ΟΤΑ ενεργό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών
για την απαγόρευση του καπνίσματος
( 4/05/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα


Πρόταση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη στον Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο να αναλάβει το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας την ενημέρωση του κοινού για την εφαρμογή του νέου Νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος

Στην παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο των πολιτικών και των δράσεων του Υπουργείου του ενόψει της εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από 1η Ιουλίου 2009 που έκανε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης.
Η παρουσίαση έγινε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου στο Μαρούσι, σε εκδήλωση με θέμα «Εθνική Συμμαχία κατά του Καπνίσματος».
Σε συνομιλία που είχαν ο κ. Πατούλης με τον κ. Αβραμόπουλο, τέθηκε επί τάπητος πως μπορεί να γίνει, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο έλεγχος και η ενημέρωση του κοινού για την εφαρμογή του νέου νόμου , ιδιαίτερα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Υπουργός ήταν θετικός στην πρόταση του κ. Πατούλη προκειμένου να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, και στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό.
Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Υπουργείου, χαρακτήρισε σημαντικό βήμα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καπνίσματος, διότι «για πρώτη φορά το κάπνισμα αντιμετωπίζεται ως ασθένεια και όχι απλά ως μία συνήθεια. Η αντιμετώπισή του ως ασθένεια, υποχρεώνει την Πολιτεία να παρέχει σε όλους τους ασθενείς - καπνιστές τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στις κατάλληλες φαρμακευτικές θεραπείες με την υποστήριξη των κατάλληλων ιατρών επιστημόνων. Από την πλευρά μας, ως Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλο στον πολίτη, ως θεσμός που επενδύει στην πρόληψη της υγείας και στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, αναλαμβάνουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντικαπνιστική εκστρατεία. Και στο δίλημμα Κάπνισμα χωρίς ποιότητα ζωής ή ΖΩΗ χωρίς κάπνισμα, τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της δεύτερης επιλογής».

Πηγή: Δελτίο Τύπου 29 Απριλίου 2009, Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου.