Η εκλογή του Αναπληρωτή Καθηγητή Παύλου Σακκά
ως Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΣΔΕΠ
( 17/06/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής και Νευρολογίας της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο» και Πρόεδρος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Ιατρικής Αθηνών, κ. Παύλος Σακκάς, εξελέγη, στο 9ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ που έλαβε χώρα στις 6-8 Μαρτίου 2009, Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ για τη διετία 2009-2011.
Ο κ. Σακκάς είχε την υποστήριξη της ΑΣΚΕΥ (Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επιστημών Υγείας), η οποία αποτελεί την πρώτη «συντεχνιακή» συνδικαλιστική κίνηση στο χώρο των ΑΕΙ. Η νεοσύστατη και ανεξάρτητη από κομματικά συμφέροντα ΑΣΚΕΥ δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, του Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Ιατρικής του Αριστοτελείου, καθώς και με την Οδοντιατρική Αθηνών και στόχος της είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων των Σχολών μας και η ανεύρεση ουσιαστικών λύσεων που θα επιτρέψουν τη βελτίωση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της λειτουργίας των Πανεπιστημίων γενικότερα.
Η εκλογή του κ. Σακκά, αλλά και η απόφαση για χωριστό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές, στο φετινό Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, αποδεικνύει την αυξανόμενη δύναμη της Κίνησης αυτής και το σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει στο άμεσο μέλλον για την προώθηση των ιδιαίτερων συνδικαλιστικών μας αιτημάτων.