www.parkinsonportal.gr ( 14/04/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 



Ο πρώτος κόμβος για τη Νόσο του Πάρκινσον στην Ελλάδα
11 Απριλίου, Η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου του Πάρκινσον


Mε αφορμή την 11η Απριλίου που έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα της Νόσου του Πάρκινσον, η Ελληνική εταιρία εθελοντών και ασθενών για τη νόσο, ΕΠΙΚΟUΡΟΣ-κίνηση που εξειδικεύεται στην οργάνωση δράσεων που αφορούν στη νόσο του Πάρκινσον και άλλες κινητικές διαταραχές, ανακοινώνει τη δημιουργία του πρώτου Διαδικτυακού κόμβου στην Ελλάδα για τη νόσο, το www.parkinsonportal.gr.
Το www.parkinsonportal.gr δημιουργήθηκε με μοναδικό στόχο την παροχή ενημέρωσης και υπηρεσιών - σχετικά με τη νόσο του Πάρκινσον - σε κοινό και επιστήμονες υγείας, ώστε να καλύπτονται οι ακόλουθες ανάγκες:
- έγκυρη πληροφόρηση - με την παρακολούθηση της επικαιρότητας
- υποστήριξη - μέσω του forum που αισιοδοξεί να γίνει η διαδικτυακή κοινωνία των μελών της ΕΠΙΚΟUΡΟΣ-κίνηση και η αφορμή για τη δημιουργία ομάδων υποστήριξης
- πρόσβαση σε πηγές - όπου κανείς μπορεί να βρει έντυπα, βιβλία, video και πληροφορίες για ερευνητικά προγράμματα
- εκπαίδευση - για τους επιστήμονες υγείας μέσω προγραμμάτων CME (Continuing Medical Education), αρθρογραφίας ειδικών και e-learning.
Σε αυτή την προσπάθεια, η ΕΠΙKOUΡΟΣ-κίνηση έχει την υποστήριξη της ΕPDA (European Parkinson's Disease Association), μιας από τις πιο γνωστές και διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες που ασχολούνται με τη Νόσο του Πάρκινσον στην Ευρώπη. Οι δύο εταιρείες προχώρησαν μάλιστα πρόσφατα, με αφορμή την 11η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα του Πάρκινσον - σε μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τη νόσο.

Λίγα λόγια για την εταιρεία:
Η ΕΠΙΚΟUΡΟΣ κίνηση, Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών για τη νόσο Πάρκινσον, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε στην Αθήνα στις 21/2/2008. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη δράσεων προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των μελών της, την πρόσβαση σε νέες θεραπείες, την αξιόπιστη ενημέρωση και εκπαίδευση και την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας μέσω ενός δικτύου εθελοντών. Τα μέλη της εταιρείας είναι ασθενείς με νόσο Πάρκινσον, φροντιστές τους, επιστήμονες υγείας ή και απλοί εθελοντές που έχουν ενδιαφέρον για τα νοσήματα αυτά. Η ΕΠΙΚΟUΡΟΣ κίνηση ως μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Νόσου του Πάρκινσον, EPDA (European Parkinson's Disease Association) εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές συναντήσεις και συμμετέχει σε από κοινού δράσεις. Συνεργάζεται επίσης με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ασθενείας Πάρκινσον, το Parkinson's Disease Foundation (PDF) και υποστηρίζει, ως επίσημος organizational partners του World Parkinson Congress Inc, το διεθνές συνέδριο για την νόσο που οργανώνεται το 2010 στην Γλασκώβη. Η εταιρεία ΕΠΙΚΟUΡΟΣ κίνηση έχει σαν στόχο να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών, των επιστημόνων αλλά και του ευρύτερου κοινού για νόσο του Πάρκινσον στην Ελλάδα.

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 8 Απριλίου 2009, The PR Team