Best Workplaces 2009: Πρώτη στο χώρο της υγείας η Abbott Ελλάς
και τη 2η θέση κατακτά στην κατηγορία άνω των 250 εργαζομένων στην Ελλάδα
( 10/04/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Η Abbott Ελλάς για 4η χρονιά διακρίνεται στο διαγωνισμό που διοργανώνει το Great Place to Work Institute, κατακτώντας την 2η θέση, ανάμεσα στις εταιρείες με 250 εργαζομένους και άνω. Αποτελεί δε την πρώτη εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στο χώρο της υγείας. Η 2η και υψηλότερη μέχρι στιγμής θέση για την Abbott Ελλάς, ακολουθεί την 5η θέση για το 2007, την 6η για το 2005 και την 7η για το 2003 επιβεβαιώνοντας μία πορεία συνεχούς ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2005 η Abbott Ελλάς έλαβε μέρος στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Best Companies to Work in Europe και βραβεύτηκε ανάμεσα στις πρώτες 100 εταιρείες της Ευρώπης.
Στην Αbbott Ελλάς καλλιεργούμε ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον το οποίο εμπνέει τους ανθρώπους μας να δημιουργούν, να επιτυγχάνουν και να αναπτύσσονται καθημερινά. Διαμορφώνουμε ελκυστικές απολαβές και παροχές όπως προγράμματα συνταξιοδότησης και ιδιωτική ιατρο-φαρμακευτική κάλυψη. Επικροτούμε την επιτυχημένη επίδοση των στελεχών μας με ειδικά βραβεία. Στηρίζουμε την εκπαίδευση των ανθρώπων μας φροντίζοντας για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα επιμόρφωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Για τα μικρά παιδιά των εργαζομένων προσφέρουμε χρηματική ενίσχυση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά προσφέρουμε σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού και υποτροφίες.
«Στα 60 και πλέον χρόνια της δραστηριότητας της Abbott στην Ελλάδα, οι άνθρωποι μας αποτελούν τον βασικό πυλώνα της συνεχούς μας εξέλιξης και συμβάλλουν στo σκοπό της εταιρείας να βελτιώνει την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής στη χώρα μας» δήλωσε o Πασχάλης Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής της Abbott Ελλάς και υπογράμμισε ότι: «Οι ίδιοι οι εργαζόμενοί μας κατατάσσουν την εταιρεία στην υψηλή αυτή θέση και τους ευχαριστούμε για αυτό. Υπόσχεσή μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην αμφίδρομη αυτή πορεία συνδυάζοντας την επιχειρηματική αριστεία μ' ένα υγιές περιβάλλον που βασίζεται στο σεβασμό και στην επιβράβευση»!
Ο Θωμάς Κούγκουλος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Abbott Ελλάς δήλωσε «Η Abbott εμπνέει και υποστηρίζει τους εργαζομένους της, παρέχοντας τους ευκαιρίες και επιβραβεύσεις για να δημιουργήσουν μία εξαιρετική καριέρα και να προσφέρουν ένα έργο το οποίο πραγματικά ξεχωρίζει. Η φετινή μας διάκριση επιβεβαιώνει ότι ακόμα και σε ένα τόσο απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον όπως αυτό που βιώνουμε, η ανάπτυξη της εταιρίας συμπορεύεται με τις αξίες της συντροφικότητας και της αξιοκρατίας.»

Λίγα λόγια για την Abbott
Η Abbott είναι μία παγκόσμια εταιρεία στον χώρο της Υγείας με αφοσίωση στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παρασκευή και την εμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων, διαγνωστικών μηχανημάτων, διαβητολογικών συσκευών και προϊόντων διατροφής. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 72.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες. Η Abbott ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1947 και το ανθρώπινο δυναμικό της ξεπερνά τους 300. Η εταιρεία εδρεύει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στεγάζει το κέντρο διανομής της σε εγκαταστάσεις στο Κορωπί ενώ έχει παρουσία και στην Κυπριακή αγορά.
Για περισσότερες πληροφορίες και για τα νέα της Abbott μπορείτε να επισκεφθείτε την εταιρική μας ιστοσελίδα www.abbott.gr και www.abbott.com.


Πηγή: Δελτίο Τύπου, 6 Απριλίου 2009, Run Communications