H PFIZER HELLAS ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» ( 31/03/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Η Pfizer Hellas συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη, «Ώρα της Γης». Η «Ώρα της Γης» είναι η μεγαλύτερη συμμετοχική δράση που διοργανώθηκε ως διαμαρτυρία των πολιτών ως προς την κλιματική αλλαγή.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της σε αυτή την πρωτοβουλία, η Pfizer Hellas θα διακόψει το φωτισμό των δύο της κτιρίων επί της Λ. Μεσογείων, που αποτελούν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Εταιρείας, το Σάββατο 28/03/2009, από τις 20:30 και για μία ώρα, αποδεικνύοντας πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.
Η Pfizer παγκοσμίως εφαρμόζει από το 1996 προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το 2002 έγινε μέλος του Προγράμματος Climate Leaders Program, μίας συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και των βιομηχανιών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μέσω της μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Σε αυτό το πλαίσιο, η Pfizer παγκόσμια έθεσε καινούργιο στόχο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 20% μέχρι το 2012.
Επίσης, η εταιρεία εφαρμόζει μία σειρά προγραμμάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πηγές που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον, με σκοπό μέχρι το 2010 παγκοσμίως το 35% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από «καθαρές πηγές».