Η Abbott στο πλευρό των κατοίκων της Άγονης Γραμμής ( 27/03/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Σημαντικές συμβουλές Υγείας για τους κατοίκους της Θηρασιάς
Ελεύθερο Συμβουλευτικό Ιατρείο πραγματοποίησε η Abbott, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Διάδραση», στις 4 Μαρτίου 2009 στους κατοίκους της μακρινής Θηρασιάς, προσφέροντας σημαντικό έργο για την Υγεία. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», που διοργανώθηκε από τη «Διάδραση», για τρίτη συνεχή χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η ενέργεια στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς σε λίγες μόνο ώρες περισσότεροι από 40, από τους συνολικά 300 κατοίκους του νησιού, επισκέφτηκαν το αγροτικό ιατρείο και έλαβαν σημαντικές συμβουλές για την υγεία τους. Η ομάδα των ειδικών ιατρών της Abbott, σε άμεση συνεργασία με τους τοπικούς αγροτικούς ιατρούς, πραγματοποίησαν ιατρικό έλεγχο που περιελάμβανε ακρόαση καρδιάς, πνευμόνων, αγγείων τραχήλου και κοιλίας, αδρή νευρολογική εξέταση, έλεγχο αρτηριακής πίεσης, αξιολόγηση πρόσφατων εργαστηριακών εξετάσεων, διενέργεια ηλεκτροκαρδιογραφήματος και έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας με οξυμετρία. Μετά το πέρας της επίσκεψης, η εταιρεία προμήθευσε το ιατρείο με μετρητές σακχάρου για τη μέτρηση γλυκόζης των ασθενών.
Ο κος Στέφανος Νόλλας, Πρόεδρος της «Διάδρασης» από την πλευρά του ανέφερε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Abbott και όλους τους άλλους μεγάλους συμπαραστάτες που συνειδητά και αυταπόδεικτα στηρίζουν την ακριτική Ελλάδα. Οι φορείς αυτοί αποτελούν ισχυρά παραδείγματα, χάρη στα οποία το ιδιαίτερο «καραβάνι» που σχεδιάσαμε για τα νησιά της άγονης γραμμής προσφέρει ουσιαστικό έργο για την Υγεία, την Τέχνη και τη Μουσική».
«Είναι χαρά μας να συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας που ζουν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, βοηθώντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους» σημείωσε ο κος Πασχάλης Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής της Abbott Ελλάς, «Είναι καθήκον όλων μας να υποστηρίξουμε την περιφέρεια και να δίνουμε το έμπρακτο παρόν μας. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Διάδραση και συμβάλλουμε ώστε η Άγονη γραμμή να γίνει Γόνιμη».

Λίγα λόγια για τη «Διάδραση» και το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη»
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διάδραση», για τρίτη συνεχή χρονιά και υπό την αιγίδα του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε οκτώ νησιά της άγονης γραμμής. Ο τίτλος του Πολιτιστικού Προγράμματος είναι «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Οι εκδηλώσεις γίνονται στη διάρκεια του χειμώνα 2009 (Φεβρουάριος, Μάρτιος) και περιλαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές (ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία), θεατρικές παραστάσεις, εργαστήριο κοσμήματος, εργαστήριο πολεμικών τεχνών, εργαστήριο video, καθώς και επισκέψεις γνωστών λογοτεχνών στα σχολεία. Κάθε βράδυ ακολουθεί συναυλία. Τα νησιά που επισκέπτεται το πρόγραμμα είναι: Τήλος, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Λέρος, Ηρακλειά, Αμοργός, Δονούσα και Θηρασιά. (www.diadrasi.org).

Λίγα λόγια για την Abbott
Η Abbott είναι μία παγκόσμια εταιρεία στο χώρο της Υγείας με αφοσίωση στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παρασκευή και την εμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων, διαγνωστικών μηχανημάτων, διαβητολογικών συσκευών και προϊόντων διατροφής. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 72.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες. Η Abbott ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1947 και το ανθρώπινο δυναμικό της ξεπερνά τους 300. Η εταιρεία εδρεύει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στεγάζει το κέντρο διανομής της σε εγκαταστάσεις στο Κορωπί, ενώ έχει παρουσία και στην Κυπριακή αγορά.
Για περισσότερες πληροφορίες και για τα νέα της Abbott, μπορείτε να επισκεφθείτε την εταιρική μας ιστοσελίδα www.abbott.gr και www.abbott.com.

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 23 Μαρτίου 2009, Abbott