Την έκτακτη πρόσληψη 5.500 νοσηλευτών ανακοίνωσε
ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος
(24/02/09)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

 

Στην πανηγυρική ατμόσφαιρα κοπής της πίτας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 νοσηλευτές, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που προβλέπει την άμεση ενίσχυση του νοσηλευτικού δυναμικού των νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι «με τον δραστικό περιορισμό σε δύο των επιλογών που έχουν οι υποψήφιοι νοσηλευτές και τη ρύθμιση για υποχρεωτική τοποθέτηση για πέντε χρόνια στη θέση του αρχικού διορισμού, καλύπτουμε τα κενά με υπαρκτό προσωπικό, και όχι με νοσηλευτές φαντάσματα, και αντιμετωπίζουμε δραστικά το οξύμωρο πρόβλημα της ανεργίας των νοσηλευτών». Την κίνηση αυτή χαιρέτησαν η ηγεσία της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και η ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ.
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος της ΕΝΕ, κ. Δημήτριος Σκουτέλης, αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο της ένωσης από το 2004 μέχρι σήμερα, προβάλλοντας τη νομοθετική κατοχύρωσή της να αναγνωρίζει επαγγελματικά μεταπτυχιακούς τίτλους και να μοριοδοτεί όλες τις επιστημονικές εκδηλώσεις των νοσηλευτών που θέτει υπό την αιγίδα της.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αριστείδης Δάγλας, πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, αναφέρθηκε στις εφημερίες των νοσηλευτών, επισημαίνοντας «είχαμε συμφωνήσει με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να συμπεριληφθεί στο εν λόγω σχέδιο νόμου το επίδομα της εφημερίας του νοσηλευτή, μια επανειλημμένη δέσμευση του κ. Αβραμόπουλου.  πράγμα που όντως αποτυπώθηκε στο πρώτο σχέδιο. Στο τελικό κείμενο που μας γνωστοποιήθηκε στη διαρκή επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συμμετείχαμε ως εκπρόσωποι των νοσηλευτών, το εν λόγω επίδομα είχε αφαιρεθεί από το νομοσχέδιο, προφανώς από το Υπουργείο Οικονομίας, με πρόσχημα τη δυσμενή σύγχρονη οικονομική συγκυρία και θεωρώντας μάλλον τον κλάδο των νοσηλευτών εύκολο αντίπαλο».
Την απάντηση έδωσε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος και δεσμεύτηκε να εντάξει στο επόμενο νομοσχέδιο και την εφημερία του νοσηλευτή, καθώς η διαδικασία έχει δρομολογηθεί και η πορεία δεν αναστρέφεται, δεδομένου ότι η σχετική ρύθμιση έχει περάσει και από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.
Την εκδήλωση των νοσηλευτών τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Παναγιώτης Μελάς, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, που υπήρξε και εμπνευστής της ίδρυσης της ΕΝΕ, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Συλβάνα Ράπτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Μπανιάς, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κα Αράπογλου και κ. Παπαμιχαήλ, αντιπρόσωπος της κας Μαριέττας Γιαννάκου, ο διοικητής Α΄ ΥΠΕ Σταύρος Πεντέας, ο υποδιοικητής Α΄ ΥΠΕ Νικόλαος Μπεχράκης, καθώς και γενικές διευθύντριες του ΥΥΚΚΑ και διοικητές νοσοκομείων και διευθύντριες νοσηλευτικών υπηρεσιών.

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 18 Φεβρουαρίου 2009, Κ-Προβολή