Αποτελεσματική η συνεργασία INTERAMERICAN και Γιατρών του Κόσμου
για τη φροντίδα υγείας των παιδιών στην Αττική
(13/02/09)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Η υποστήριξη που παρέχει από τον Απρίλιο του 2008 η INTERAMERICAN στους Γιατρούς του Κόσμου, με πόρους του ιδρύματος EUREKO ACHMEA FOUNDATION το οποίο συνδέεται με τον μητρικό όμιλο EUREKO, "πιάνει τόπο" χάρη στην αποτελεσματική διαχείριση του ποσού των 75.000 ευρώ που διατέθηκαν στον Οργανισμό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παιδιατρικού Τμήματος Αθήνας του Ανοιχτού Πολυιατρείου των Γιατρών του Κόσμου, κατά το διάστημα Απριλίου - Οκτωβρίου 2008 οι επισκέψεις ιατρικής φροντίδας έφθασαν τις 2.126. Οι περισσότερες πραγματοποιήθηκαν στο Ανοιχτό Πολυιατρείο (1537), ενώ οι Γιατροί του Κόσμου επισκέφθηκαν και καταυλισμούς της Αττικής στις περιοχές Νέα Ζωή, Γκοριτσά και Ελευσίνα, όπου εξέτασαν και φρόντισαν 589 παιδιά.
Εθνολογικά, τα μισά σχεδόν παιδιά προέρχονταν από το Αφγανιστάν και ακολουθούν τα Ελληνόπουλα απόρων οικογενειών (10%). Χορηγήθηκε δωρεάν φαρμακευτική αγωγή σε 1.283 περιστατικά και παραπέμφθηκαν 55 παιδιά για εργαστηριακές εξετάσεις και 53 για νοσηλεία. Ιδιαίτερη έμφαση φροντίδας δόθηκε στα παιδιά των τσιγγάνων Ρομά, των οποίων η έλλειψη ενημέρωσης σε συνδυασμό με τις κακές συνθήκες διαβίωσης επηρεάζουν την υγεία του παιδικού πληθυσμού.
Οι υπηρεσίες του Οργανισμού σε παιδιά κατά το πρώτο επτάμηνο είχαν καλύψει ήδη το 70% του στόχου. Για το δωδεκάμηνο Απριλίου 2008 - Απριλίου 2009 του προγράμματος συνεργασίας με την INTERAMERICAN, στόχος του Παιδιατρικού Τμήματος των Γιατρών του Κόσμου είναι να φροντίσει πάνω από 3.000 παιδιά.
Επιπλέον, τον περασμένο Οκτώβριο η INTERAMERICAN θέλοντας να ενισχύσει την έννοια του «κοινωνικώς επιχειρείν» και στο δίκτυο πωλήσεών της, δεσμεύτηκε ότι για κάθε συμβόλαιο νέων προγραμμάτων Medisystem έως το τέλος του 2008, η Εταιρεία θα αποδίδει από τον προϋπολογισμό της για δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας ένα ευρώ υπέρ του έργου των Γιατρών του Κόσμου. Η επίδοση της επιταγής θα γίνει την Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο Αθηνών.


Πηγή: Δελτίο Τύπου, 10 Φεβρουάριου 2009, INTERAMERICAN