Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η ενημερωτική εκστρατεία της
Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ), για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού
(12/02/09)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Η Ενημερωτική εκστρατεία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ), για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και δωρεάν εξέταση γυναικών στους 8 Δήμους του Νομού Αττικής (Αθήνα, Μαγούλα, Ασπρόπυργος, Σπάτα, Κερατέα, Ραφήνα, Αγ. Στέφανος και Κρυονέρι), έκλεισε με μεγάλη επιτυχία, αφού επιτεύχθηκε ο στόχος της εκστρατείας που ήταν η άμεση επαφή και ενημέρωση- προφορική αλλά και γραπτή με τη διανομή σχετικών βιβλιαρίων - των γυναικών, των ανωτέρω Δήμων.
«Η ενημερωτική αυτή εκστρατεία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού». Η εκστρατεία έγινε υπό την Αιγίδα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Κλιμάκιο 9 ιατρών, μετακινήθηκε με διώροφο κόκκινο λονδρέζικο λεωφορείο στους παραπάνω Δήμους και εξέτασε συνολικά 1324 γυναίκες, από τις οποίες οι 490 δηλ. ποσοστό 37% ήταν γυναίκες άνω των 60 ετών. Ο αριθμός αυτός θεωρείται λίαν ικανοποιητικός, αφού από προηγηθείσα έρευνα που είχε κάνει η Εταιρία, είχε διαπιστωθεί  ότι οι γυναίκες άνω των 60 ετών όχι μόνο δεν εξετάζονται εύκολα αλλά ούτε θέλουν και να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού.
Για το λόγο αυτό, η ΕΕΜ θεωρεί υποχρέωσή της και δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη στήριξη της εκστρατείας αφού κατάφεραν τη γενική κινητοποίηση των γυναικών, και ιδιαίτερα σε ποσοστό 37%.
Αναλυτικά οι γυναίκες που προσήλθαν για εξέταση και ενημέρωση ήταν από κάθε Δήμο:

Αθήνα 620 γυναίκες
Μαγούλα
98
Ασπρόπυργος
38
Κερατέα
123
Σπάτα
110
Ραφήνα
173
Αγ. Στέφανος
107
Κρυονέρι 55

Ακόμη η ΕΕΜ θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στους κατά τόπους Δημάρχους για τη συμβολή τους.

Πηγή: Δελτίο Τύπου, Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2009, Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας