H φαρμακευτικη εταιρεία Pfizer αναγνωρίστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά
για τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος
(02/02/09)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Η Pfizer ανακοίνωσε ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναγνωρίστηκε η προσπάθειά της για τη βελτίωση του περιβάλλοντος, με την παρουσία της στη λίστα των κορυφαίων εταιρειών που εφαρμόζουν πρακτικές για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών - Climate Disclosure Leadership Index (CDLI) - του Οργανισμού Carbon Disclosure Project (CDP).
Η Pfizer εφαρμόζει από το 1996 προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Το 2002 έγινε μέλος του Προγράμματος Climate Leaders Program, μιας συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και των βιομηχανιών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μέσω της μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.
Σε αυτό το πλαίσιο η Pfizer έθεσε στόχο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 35% ανά ένα εκατομμύριο δολάρια έσοδα.
Επιπλέον πρόσφατα έθεσε καινούριο στόχο για τη μείωση του (CO2) κατά 20% σε απόλυτη βάση μέχρι το 2012.
H εταιρεία εφαρμόζει μια σειρά προγραμμάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πηγές που δε ρυπαίνουν το περιβάλλον.
"Η Pfizer κατέχει ηγετική θέση μεταξύ αντίστοιχων εταιρειών, μέσω των εθελοντικών μειώσεων στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και της δέσμευσής της στην ανανεώσιμη ενέργεια" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του CDP, Paul Dickinson.
Η Pfizer, εργάζεται για έναν υγιέστερο κόσμοT και, ενώ κύρια δέσμευσή της είναι η έρευνα και η ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων, αναγνωρίζει ότι αυτός ο στόχος της επεκτείνεται και πέρα από τα προϊόντα, μέσω της προσφοράς στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Pfizer Inc: Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμοT
Η Pfizer, ιδρύθηκε το 1849, και είναι παγκόσμια η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία που βασίζεται στην έρευνα και που υιοθετεί νέες προσεγγίσεις για καλύτερη υγεία. Ανακαλύπτουμε, αναπτύσσουμε, παρασκευάζουμε και προσφέρουμε ποιοτικά, ασφαλή και αποτελεσματικά συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Συνεργαζόμαστε επίσης με οργανισμούς περίθαλψης, κυβερνήσεις και τις τοπικές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο για να διευρύνουμε την πρόσβαση στα φάρμακά μας και να παρέχουμε καλύτερη ποιότητα στην περίθαλψη και υποστήριξη στο σύστημα υγείας. Στην Pfizer, 85.000 συνάδελφοι εργάζονται καθημερινά για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να παραμείνουν ευτυχισμένοι και υγιείς για μεγαλύτερο διάστημα και να μειώσουν την επιβάρυνση των ασθενειών στους ανθρώπους και στην οικονομία παγκόσμια.

Σχετικά με το Carbon Disclosure Project - CDP
Ο Οργανισμός Carbon Disclosure Project (CDP), ιδρύθηκε το 2002 και εκπροσωπεί περίπου 385 διεθνείς θεσμικούς επενδυτές που διαχειρίζονται κεφάλαια αξίας άνω των 57 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο CDP συγκεντρώνει βασικά στοιχεία για τις κλιματικές αλλαγές από περισσότερες από 1550 σημαντικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο και έχει δημιουργήσει παγκόσμια τη μεγαλύτερη βάση εταιρικών δεδομένων για εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ο CDP συνεργάζεται επίσης με πολυεθνικούς οργανισμούς για τη διευκόλυνση της συγκέντρωσης δεδομένων σχετικών με τις κλιματικές αλλαγές.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον CDP παρακαλούμε επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο www.cdproject.net.

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 28 Ιανουαρίου 2009, STRATCOM.