Πρωτοποριακή εφαρμογή της μεθόδου αναισθησίας με LENOXeT (01/04/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Το LENOXeTM αποτελεί ένα μίγμα το οποίο περιέχει οξυγόνο και χάρη στο σύστημα αναισθησίας FELIX DUALT, άλλη μία καινοτομία της Air Liquide, επιδρά στα κεντρικά εγκεφαλικά κύτταρα. Το ξένον είναι αέριο σε πολύ μικρές ποσότητες στον αέρα, το οποίο έχει εξαιρετικές αναισθησιολογικές ιδιότητες και είναι πλέον εμπορεύσιμο στην Ευρώπη. Ως αδρανές αέριο δε μεταβολίζεται και περνάει χωρίς να μεταβάλλεται  μέσα από τους πνεύμονες, ενώ, επειδή αποτελεί συστατικό του αέρα, μπορεί να απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα χωρίς κανένα κίνδυνο. Η γρήγορη αποβολή του από το σώμα, μόλις ολοκληρωθεί η φάση της αναισθησίας, διευκολύνει την ανάνηψη του ασθενή μετά την εγχείριση.
Όπως εξηγεί ο Καθηγητής Jacqures Ripart, Δ/ντής του Τμήματος Αναισθησίας και Πόνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Nimes, «το LENOXeT είναι μία ουσιαστική καινοτομία στο χώρο της aναισθησίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις πολύωρες εγχειρίσεις. Οι μοναδικές φαρμακευτικές ιδιότητές του προσφέρουν νέες προοπτικές. Παρατήρησα πως το προϊόν αυτό οδηγεί σε πολύ σύντομη διαδικασία ανάνηψης του ασθενή μετά από πολύωρη αναισθησία και ελαχιστοποιεί τις γνωστές παρενέργειες. Η καινοτομία αυτή, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα για την ασφάλεια και την άνεση των ασθενών, είναι πλέον διαθέσιμη προς χρήση».
Ο Jean-Marc de Royere, Αντιπρόεδρος της Air Liquide, επικεφαλής της δραστηριότητας του Κλάδου Υγείας, δήλωσε: «Μέσα στο πλαίσιο της άδειας εμπορευματοποίησης που λάβαμε για τη συγκεκριμένη καινοτομία το Μάρτιο του 2007, οι ομάδες μας συνεργαστήκαν στενά με το επιστημονικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Γερμανίας και της Γαλλίας για την εφαρμογή του ξένον κατά την αναισθησία. Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες. Οι έρευνες που πραγματοποιούν οι άνθρωποι της Air Liquide στα Κέντρα R&D ανά τον κόσμο πάνω στις ιδιότητες του ξένον και των άλλων ιατρικών αερίων, ανοίγουν νέους ορίζοντες στους χώρους της Νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ παραμένουν πάντα προσανατολισμένες στην ανακούφιση των ασθενών από τον πόνο».
Με περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους σε 72 χώρες, η Air Liquide κατέχει σε παγκόσμιο επίπεδο ηγετική θέση στην αγορά βιομηχανικών και ιατρικών αερίων και των σχετικών υπηρεσιών. Χάρη στις καινοτόμες λύσεις που παρέχει, οι οποίες στηρίζονται σε συνεχώς ανανεούμενες τεχνολογίες, η Air Liquide παράγει αέρια με τη μέθοδο του διαχωρισμού του αέρα (οξυγόνο, άζωτο, αργόν, ειδικά αέρια...) και άλλα αέρια όπως υδρογόνο. Ο Όμιλος συνεισφέρει έτσι στην κατασκευή πολλών προϊόντων καθημερινής χρήσης και κατανάλωσης: προσθέτει τις φυσαλίδες στα αναψυκτικά, δημιουργεί αδρανή ατμόσφαιρα στη συσκευασία των τυποποιημένων τροφίμων, δίνει οξυγόνο στα νοσοκομεία και στους ασθενείς στο χώρο της Φροντίδας Υγείας στο σπίτι, προμηθεύει ειδικά αέρια υψηλής καθαρότητας για τη βιομηχανία ημιαγωγών, δίνει υδρογόνο για τη δέσμευση του θείου στα υγρά καύσιμα.
Η Air Liquide συνεισφέρει στη διατήρηση της ζωής και έχει ήδη δεσμευτεί στις αρχές της Αειφόρου Ανάπτυξης. Από την ημέρα της ίδρυσής της το 1902, η Air Liquide αναπτύσσει με τους μετόχους της σχέσεις εμπιστοσύνης, που βασίζονται στη διαφάνεια και στο σεβασμό των αρχών της Ορθής Επιχειρησιακής Διακυβέρνησης. Από τη δημοσίευση των πρώτων ενοποιημένων αποτελεσμάτων της το 1971, ο Όμιλος παρουσιάζει συνεχώς αύξηση των αποτελεσμάτων του. Το 2007 είχε έσοδα 11,801 δις ευρώ, από τα οποία το  80% εκτός Γαλλίας. Η Air Liquide είναι μέλος του Χρηματιστηρίου του Παρισιού και αποτελεί στοιχείο των δεικτών  CAC 40 και Eurostoxx 50 (κωδικός FR 0000120073).