Έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης
στο αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου
(01/04/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Επτά χρόνια μετά την επιτυχημένη έκθεση Τέχνης Παλμοί με έργα εικαστικών καλλιτεχνών υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση που πραγματοποιήθηκε το 2001 στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο παρουσιάζουν, στον ίδιο χώρο, την έκθεση με τίτλο: «Τέχνης Παλμοί ΙΙ».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Απριλίου 2008 και ώρα 19:30 στο αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα 37 καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν διατελέσει υπότροφοι του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και έχουν υποστηριχθεί ηθικά και υλικά από το Ίδρυμα για τη συνέχιση των σπουδών τους στο εξωτερικό. Πρόκειται για καθιερωμένους αλλά και νεότερους εικαστικούς δημιουργούς με ενεργό παρουσία και συμβολή στο χώρο της Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι (αλφαβητικά): Αγγελέτου Μαγδαληνή, Ανδρεαδάκης Δημήτρης, Βασίλη Βασίλης, Βελώνης Κωστής, Γραφάκου Ελένη, Γώγου Ελένη, Δουρδούμας Δημήτρης, Ζαφειρόπουλος Θεόδωρος, Καμπόλης Διονύσης, Κατσάρη Χριστίνα, Κονταξάκη Κλημανθία, Κοσμαδάκης Αντώνης, Κουβαρά Πηνελόπη, Λακιώτη Ελένη, Λέμη Εσθήρ, Λόης Βασίλειος, Λυκιαρδοπούλου Λίλιαν, Μασιά Ευθυμία Νεφέλη, Μαυρίδης Ισαάκ, Μήτρεντσε Χριστίνα, Μιχαλούδης Γιάννης, Μπέμπεζα Σοφία, Μπεχράκη Βένια, Νικολοπούλου Ουρανία, Ξαγοράρης Ζάφος, Παπαγεωργίου Χριστίνα, Παπαδημητρίου Παρασκευή, Παπακώστας Αχιλλέας, Παπαφιλίππου Αιμιλία, Πατσουράκης Ευτύχιος, Πέτρου Ευαγγελία, Πλέσσας Κώστας, Pfaff Αλέξανδρος, Τζώρτζογλου Γιώργος, Τριανταφύλλου Κωστής, Τσιαπάρας Νίκος και Σαγρή Γεωργία.
Η πρόταση και η επιμέλεια αυτής της έκθεσης, όπως και της προηγούμενης, ανήκει στον αρχιτέκτονα-μουσειολόγο και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος κύριο Γιάννη Ρούσσο. Την οργάνωση της έκθεσης επιμελήθηκε η κυρία Έλενα Μαυρομιχάλη.
Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 2 Απριλίου 2008 έως την Παρασκευή 16 Μαΐου 2008 (ώρες καθημερινά 10:00 - 21:30, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Λ. Συγγρού 356).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ
Χορηγός επικοινωνίας για το διαδίκτυο: goculture