Δελτίο Τύπου
Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Ο φαρμακοποιός σύμβουλος σε τρία πολύ συνηθισμένα προβλήματα:
δυσκοιλιότητα, υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία»
(11/02/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου η Επιστημονική Εκδήλωση που οργάνωσε ο Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.ΠΕ στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς με χορηγό την Boehringer Ingelheim. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 400 φαρμακοποιοί μέλη του συνεταιρισμού.
Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ο φαρμακοποιός σύμβουλος σε 3 πολύ συνηθισμένα προβλήματα: δυσκοιλιότητα, υπέρταση, υπερχοληστερηναιμία», με ομιλητές τον κκ. Γεώργιο Ανδρικόπουλο, Καρδιολόγο, Επιμ. Α' Καρδιολογικής Κλινικής Νοσ. «Ευαγγελισμός» & Πρόεδρο Ομάδας Εργασίας Πρόληψης Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Ιωάννη Βλαχογιαννάκο, Γαστρεντερολόγο, Επιμ. Α', Β' Γαστρεντερολογικής στο Νοσ. «Ευαγγελισμός» και Επιστημονικό Σύμβουλο ΕΛΙΓΑΣΤ και τον κο Μανώλη Μιτάκη, Φαρμακοποιό, Γεν. Γραμ. Ελλην. Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, Corp. Affairs Manager Boehringer Ingelheim Ellas. Τους ομιλητές συντόνισε ο κος Ανδρέας Γαλανόπουλος, Πρόεδρος του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.ΠΕ.
Οι δύο πρώτοι ομιλητές παρουσίασαν επιδημιολογικά στοιχεία και τόνισαν τη σημασία της πρόληψης και της σωστής αντιμετώπισης τόσο της δυσκοιλιότητας όσο και της υπέρτασης και της υπερχοληστεριναιμίας, αφού και οι 3 παθήσεις επηρεάζουν αρνητικά σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των πασχόντων και όχι μόνο. Και οι 3 παθήσεις αφορούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας μας.
Ο κος Μιτάκης επισήμανε το σημαντικό ρόλο του φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια φροντίδα των πασχόντων. Ο φαρμακοποιός διαχειρίζεται τον πελάτη του (ασθενή και μη), μεριμνά για την παραπομπή του στο γιατρό, όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, ενημερώνει για τα φαρμακευτικά προϊόντα και ταυτόχρονα εξασφαλίζει την όσο το δυνατόν καλύτερη συμμόρφωσή του στην αγωγή.
Φάρμακα αυτοθεραπείας, όπως τα Dulcolax®, Guttalax® και Florisan N® για τη δυσκοιλιότητα, καθώς και το Kwai® για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της υπερχοληστεριναιμίας και της υπέρτασης, είναι δοκιμασμένα και καταξιωμένα, τα οποία ο φαρμακοποιός μπορεί να εμπιστευτεί στην προσπάθειά του αυτή.